foto: AP/Scanpix
Krievija draud sodīt Kremļa propagandista Kasema arestētājus
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova
Politika
2023. gada 12. janvāris, 06:04

Krievija draud sodīt Kremļa propagandista Kasema arestētājus

Jauns.lv

Krievija neatstās nesodītus tos, kuri vainīgi “Sputnik” žurnālista Marata Kasema arestā, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

“Es uzskatu, ka ir jāsagrauj to cilvēku nesatricināmā pārliecība par pilnīgu nesodāmību, kuri uzskata, ka šī situācija viņiem paies nepamanīta,” viņa paziņoja intervijā radiostacijai “Sputnik”.

Krievijas pārstāvji pastāvīgi aktualizēs Kasema aizturēšanas tēmu starptautiskajā organizācijās. “Visur, kur ir cilvēktiesību, vārda brīvības, žurnālistu darbības aizsardzības tēma, visur tā skanēs no mūsu pārstāvju mutes,” viņa sacīja.

Jau ziņots, ka Latvijā 3. janvārī tika apcietināts Krievijas propagandas portāla "Sputnik Lietuva" redaktors Marats Kasems par sadarbību ar sankcijām pakļautu Kremļa propagandas resursu. 2018.gadā viņš startēja Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Par alternatīvu" kā "Rossiya Segodnya" žurnālists, bet no partijas "Saskaņa" viņu izslēdza par vēlētāju publisku nolamāšanu.

Pēc viņa aresta Maskavā pie Latvijas vēstniecības tika organizēts pikets, kurā pirmo vijoli spēlēja viens no slavenākajiem televīzijas propagandistiem Dmitrijs Kiseļovs, kuram pievienojās bijusī "Amerikas Temīdas upure" Marija Butina. Policija, kura parasti bez žēlastības izdzenā pat niecīgākos piketus, pret Kasema atbalstītāju bariņu izturējās maksimāli iecietīgi.