foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com video.
Slavenākais propagandists Kiseļovs bez maskas piketā pie Latvijas vēstniecības Maskavā. Kādēļ tā?
Kiseļovs, Butina un bars maskās pie Latvijas vēstniecības Maskavā
Politika
2023. gada 6. janvāris, 22:29

Slavenākais propagandists Kiseļovs bez maskas piketā pie Latvijas vēstniecības Maskavā. Kādēļ tā?

Jauns.lv

Pie Latvijas vēstniecības Maskavā maskētu personu barā Kremļa propagandists Dmitrijs Kiseļovs prasa brīvību Maratam Kasemam. Tauta brīnās, kādēļ viņš riskēja parādīties bez maskas.

Pie Latvijas vēstniecības Maskavā notikušajā akcijā Kremļa propagandists Dmitrijs Kiseļovs bija bez maskas, kamēr gandrīz visi pārējie slēpa savas sejas.

Komentētāji ironizē, ka pārējie baidās no Latvijas specdienestu "garajām rokām", kamēr Kiseļovam maska nelīdzētu — nodotu viņa gorīšanās. Savukārt Marijai Butinai, acīmredzot, pēc "ASV cietumā pārciestajām šausmām" vairs nav bail ne no kā. 

Jau ziņots, ka Latvijā tika apcietināts Krievijas propagandas portāla "Sputnik Lietuva" redaktors Marats Kasems par sadarbību ar sankcijām pakļautu Kremļa propagandas resursu.

2018.gadā viņš startēja Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Par alternatīvu" kā "Rossiya Segodnya" žurnālists, bet no partijas "Saskaņa" viņu izslēdza par vēlētāju publisku nolamāšanu.

Šajā gadījumā Kiseļova cepšanās ir saprotama — viņš ir Kremļa propagandas rupora "Rossiya Segodnya" ģenerāldirektors. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Kremļa propagandas rupori ES dalībvalstīs ir bloķēti.