foto: LETA
Valdība ir apņēmusies veicināt plašu ekonomisko transformāciju, informē Kariņš
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2022. gada 22. decembris, 15:45

Valdība ir apņēmusies veicināt plašu ekonomisko transformāciju, informē Kariņš

Jauns.lv/LETA

Valdība ir apņēmusies veicināt plašu ekonomisko transformāciju, ceturtdien prese konferencē pēc valdības ārkārtas sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidents izcēla piecas jomas, kurām pievērsta pastiprināta uzmanība budžeta plānošanā, tostarp iekšējā un ārējā drošība, izglītības un zinātnes kvalitāte, enerģētika, uzņēmumu konkurētspēja, kā arī dzīves kvalitāte kopumā.

Kariņš norādīja, ka drošības jomā jānodrošina, ka aizsardzības spēkiem ir nepieciešamais finansējums, lai palielinātu karavīru skaitu un iegādātos plānotās aizsardzības sistēmas, tomēr par konkrētām nepieciešamajām summām vēl norisinās sarunas. Tāpat nepieciešams finansējums iekšējās drošības stiprināšanai. Vienlaikus nākamā gada budžetā jāatvēl nauda izglītības un zinātnes attīstībai.

Ministru prezidents norādīja, ka politiskais mērķis ir panākt, ka valdības deklarācija pārtop konkrētos naudas piešķīruma lēmumos.

Tāpat Kariņš preses konferencē atgādināja, ka no katras ministrijas sagaida trīs prioritātes, kuras attiecīgi centīsies salāgot ar kopīgajām valdības prioritātēm.

Saskaņā ar fiskālo stratēģiju un izstrādātajām makroekonomiskajām un fiskālajām prognozēm fiskālā telpa jaunām politikas prioritātēm 2023. gadā ir 215,1 miljons eiro, 2024. gadā - 444,2 miljoni eiro un 2025. gadā - 408 miljonu eiro apmērā.