foto: LETA
Komercdirektoram par svešas mantas piesavināšanos piespriež nosacītu cietumsodu
112
2022. gada 14. decembris, 19:58

Komercdirektoram par svešas mantas piesavināšanos piespriež nosacītu cietumsodu

Jauns.lv/LETA

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) trešdien SIA "Brief" komercdirektoram Kārlim Borkam-Putniņam par svešas mantas piesavināšanos  piesprieda nosacītu cietumsodu, bet attaisnoja par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Apsūdzētajam par piesavināšanos piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, tomēr brīvības atņemšanas sodu noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Apsūdzēto atzina par nevainīgu un attaisnoja par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Tāpat tiesa nolēma piedzīt no apsūdzētā cietušā pieteikto kaitējuma kompensāciju 78 108 eiro apmērā.

Neminot personas vārdu, iepriekš prokuratūra nodevusi ELT krimināllietu kāda uzņēmuma komercdirektora apsūdzībā par svešas mantas piesavināšanos 97 788 eiro apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu 53 300 eiro apmērā.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto" iepriekš vēstījis, ka, iespējams, apkrāptā firma ir "UNI Project", kurā Borks-Putniņš iepriekš strādāja par komercdirektoru.

Borks-Putniņš LTV norādīja, ka vainu neatzīst un lieta esot saistīta ar strīdu starp privātām kompānijām, savukārt "Brief" nekādā veidā lieta neskarot.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais bija atbildīgs par viņam uzticēto uzņēmumam piederošo mantu.

Borkam-Putniņam bija uzdots meklēt pircējus uzņēmuma interesēs, lai pārdotu dažāda pielietojuma konteinerus. Viņš esot nolēmis daļu uzņēmumam piederošās mantas izšķērdēt, proti, pārdot konteinerus citiem uzņēmumiem ar sev piederošu uzņēmumu starpniecību nolūkā ar iegūto naudu rīkoties kā ar savu mantu.

Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais tādā veidā pārdeva 25 konteinerus, septiņus kondicionierus un astoņus elektriskos sildītājus vairāk nekā 97 788 eiro vērtībā, liecina apsūdzība.

Turklāt tikuši legalizēti noziedzīgi iegūti finanšu līdzekļi 53 300 eiro apmērā, kuri tika pārskaitīti uz viņa kontrolē esošo uzņēmumu un personīgo norēķinu kontiem, uzskata apsūdzība.