Sabiedrība
2022. gada 12. decembris, 13:04

VIDEO: brīdina par kritiski sliktiem braukšanas apstākļiem Talsu pusē; aicina patlaban ceļā tur nedoties

Jauns.lv

Talsu apkārtnē uz visiem autoceļiem ir kritiski slikti braukšanas apstākļi – ceļi apledo, redzamība ir 40 metru robežās, veidojas aizputinājumi, ceļi var būt neizbraucami, ziņo VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Uzturēšanas darbi patlaban ir maz efektīvi vai arī ar nulles efektu. "Latvijas Valsts ceļi" aicina izvērtēt nepieciešamību doties ceļā šajā apkārtnē un patlaban atlikt neobligātos braucienus.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VSIA "Latvijas Valsts ceļi" aicina informēt , zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook.

Jau ziņots, ka pirmdien plkst.12 sniega un sniegputeņa dēļ visā valstī ir apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Usmai, Liepājas šosejas (A9) posmā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Kalvenei. 

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā. Īpaši apgrūtināta braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Kurzemē ir Talsu, Tukuma un Skrundas apkārtnē, Vidzemē - Valmieras un Gulbenes apkārtnē, bet Latgalē - Daugavpils, Krāslavas, Preiļu, Ludzas un Rēzeknes apkārtnē.

Sniegotos ceļa posmu attīra no sniega, slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, uz ceļiem strādā 76 ziemas tehnikas vienības.