Sabiedrība
2022. gada 8. decembris, 17:16

Troickis: latviešus ārkārtīgi kaitina maskaviešu izrādīšanās

Jauns.lv

Krievijas publicists un žurnālists Artemijs Troickis, vaicāts komentēt pēdējo dienu notikumus ap Rīgā esošo televīzijas kanālu “TV Doždj”, norādīja, ka Krievijas iedzīvotājiem, tostarp,  žurnālistiem piemītošā tieksme izrādīties latviešiem šķiet ir ārkārtīgi kaitinoša. Par to viņš pavēstīja intervijā Igaunijas interenta televīzijai aru.tv

Troickis uzskata, ka Krievijas iedzīvotāji aizbraucot uz Eiropu vai ASV, uzvedas dažādi.

“Amerikā (ASV-red.) viņi uzvedas daudz klusāk un piezemētāk, jo, nu, Amerika ir stiprāka un jaudīgāk. Bet te Latvija – maza valstiņa. Un, kad viņi tur aizbrauc, viņi uz to skatās (Latviju-red.) kā uz tādu sīkumu. Izturas ļoti augstprātīgi, ar nepamatoti augstu pašvērtējumu. Tas ir tas, ko es saucu par Maskavas izrādīšanos (Московские понты). Šī Maskavas izrādīšanās piemīt gandrīz visiem, iespējams, arī man, taču esmu veicis noteiktas darbības, lai šo īpašību mazinātu,” savus vērojmus atklāj Troickis. 

“Tas būtu mazākais, ka šī izrādīšanās nestrādā. Pēc 24. februāra tai ir gluži pretējs efekts – šī izrādīšanās ir ārkārtīgi kaitinoša. Eiropiešiem, tai skaitā latviešiem, tas izraisa sava veida ironiju, nicinājumu, utt. Krievijas žurnālisti to vienkārši nesaprot. Viņi ir pieraduši uz visu skatīties no augšas un tas, protams, viņus savā veidā iznīcina citu acīs,” uzskata Troickis.

 Artemijs Troiskis jau vairākus gadus no Krievijas ir pārcēlies uz dzīvi Igaunijā.

Briljanti, pērles un stila katastrofas „Jaunajā vilnī”

gallery icon