Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Digitālajā krātuvē būs pieejami 42 latviešu autoru 157 grāmatu oriģināldarbi

Jauns.lv

Latviešu literatūras oriģināldarbu digitālās krātuves "Letonika.lv lasītavā" turpmāk skolēniem un skolotājiem digitāli būs pieejami 42 latviešu autoru 157 grāmatu oriģināldarbi literatūras apguvei no 5. līdz 12.klasei.

Digitālajā krātuvē būs pieejami 42 latviešu autoru...

Kā informēja valodu tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde", "Letonika.lv lasītava" ir plašākā latviešu literatūras mācību programmās iekļauto ieteicamo grāmatu digitālā vietne, kas pieejama skolēniem un skolotājiem bez papildu maksas, ja skola ir abonējusi "Letonika.lv". Ārpus skolas var autorizēties ar E-klases pieejas datiem, tātad lasīt latviešu oriģināldarbus un mācīties latviešu literatūru tagad varēs neierobežoti laikā un telpā, kur vien ir internets.

"Letonika.lv" vadītāja Anita Vasiļjeva norādīja, ka pētījumu un aptauju dati rāda, ka aktīvākie grāmatu lasītāji ir tieši jaunieši neatkarīgi no grāmatas formāta. Turklāt 90% no tiem, kuri lasa e-vidē, lasa arī drukātās grāmatas, un e-grāmatu lasīšana veicina lasīšanas patēriņu kopumā.

Skolu bibliotēkās nereti nepietiek nepieciešamo literatūras grāmatu. Digitālā krātuve "Letonika.lv lasītava" nodrošinās šo grāmatu pieejamību. Lai gan pašlaik "Letonika.lv" digitālo zinību krātuvi abonē vien 10% Latvijas skolu, organizācijas veiktās aptaujas liecina, ka vairums skolēnu vecāku atbalsta digitālās mācību grāmatas un to lietošanu.

LETA