foto: ekrānuzņēmums no video
No jokiem par gāzi līdz draudiem “denacificēt” – centīgāko Latvijas Kremļa troļļu TOPS
Gāze, Sarkanā armija, PSRS pieminekļi, Ukraina, NATO un vēl - tematu, par kuriem izpausties, Latvijā netrūkst, lai arī šo to ierobežo likums.
Sabiedrība
2022. gada 23. novembris, 05:33

No jokiem par gāzi līdz draudiem “denacificēt” – centīgāko Latvijas Kremļa troļļu TOPS

Jauns.lv

Sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, visi iepriekš aktīvie pašmāju Kremļa troļļi, šķiet, dubultojuši savu jaudu, papildus vēl sarodoties jauniem censoņiem. Jaukt gaisu sociālajos tīklos, vienlaikus izvairoties no Krimināllikumā paredzētās atbildības, bez šaubām ir grūti, tamdēļ gada izskaņā izceļam un izgaismojam centīgākos muldētājus.

Latvijas teritorijā dzīvojošu Krievijas, Vladimira Putina un viņa agresīvās, asiņainās ārpolitikas atbalstītāju diemžēl netrūkst.

Vēl vairāk – jāsecina, ka pēc šī gada Saeimas vēlēšanām arī valsts parlamenta krēslos nu ir iesēduši daži gan acīmredzami, gan ne tik acīmredzami pēc 24. februāra Krievijas veiktā iebrukuma Ukrainā agresorvalsts apoloģēti atbalstītāji.

Izvērtēt visu šo ļautiņu saražoto saturu internetā, domājams, būtu pārāk laikietilpīgi un kaitīgi garīgajai veselībai, tamdēļ aplūkojām un atlasījām pēdējā laika centīgāko Kremļa dzegužu-jaunpienācēju spilgtākos veikumus.

Bijušais Rīgas domnieks nelaiž garām nevienus sarkanarmiešu svētkus

Par jaunpienācēju starp Kremļa faniem Latvijā bijušo Rīgas Domes deputātu Igoru Kuzmuku gluži nenosaukt, bet neticami aktīvs sociālajos tīklos viņš ir kļuvis tieši pēdējā gada ietvaros.

Kuzmuks, kurš pēc darba domē turpināja strādāt kā Rīgas Vingrošanas skolas treneris, jau iepriekš ir paguvis izpelnīties mediju uzmanību, te sarunājot nepatiesības par Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, te slavinot Krieviju.

Kādreiz pārstāvētā “Saskaņa” Kuzmuku reiz strostējusi par to, ka Latvijas jaunos pilsoņus-krievvalodīgos viņš nosaucis par “kalašņikoviem”.

Iegūtā Latvijas pilsonība, viņaprāt, varētu būt lielisks ierocis savu politisko interešu virzīšanai.

Pēdējā laikā Kuzmuks portālā “Facebook” gāna Latviju un smej par gaidāmajām energoresursu nedienām, kā arī nelaiž garām, šķiet, nevienu PSRS armijas svinamo dienu.

Vien dienu pēc 18. novembra valsts svētkiem, piemēram, ar svinīgu ierakstu pasveicināti sarkanarmiešu artilēristi.

Lūgums Maskavai iedot ieročus Latvijas denacifikācijai beidzas bēdīgi

“Man ir domubiedri, nav ieroču. Dodiet ieročus un es te visus aplikšu!” tā kādā internetā publicētā sarunā izteicās video (pa kreisi) redzamais kungs no Latvijas.

Tobrīd vēl nezinot, viņš sarunājās ar pietiekami atpazīstamu Ukrainas pusē troļļojošu interneta personību, kļūstot par agresīvo Kremļa fanātiķu atmaskošanas upuri.

Sarunā vīrietis atkārtoti pauda, ka viņam jau apnicis gaidīt Latvijā “krievu pasauli” un viņš esot gatavs jebkādā veidā iesaistīties, lai tikai pietuvinātu to momentu, kad Krievijas bruņotie spēki beidzot palūkosies Baltijas virzienā.

Jāteic, ka vīrietim tik tiešām arī izdevās sasniegt dzirdīgas ausis drošības struktūrās, taču viņam par nelaimi – tajās, kuras sargā Latviju.

Oktobra beigās kļuva zināms, ka Valsts drošības dienests ir aizturējis šo agresīvo Krievijas kara atbalstītāju un Latvijas “denacifikācijas” gaidītāju.

Latvijas solidaritāte Ukrainai Glorijai izmaksā dārgi

Sociālajā tīklā “TikTok” Latvijas gānīšanā nepārspēta pagaidām tomēr paliek nupat no “Stabilitātei!” ievēlētā skandalozā Glorija Grevcova.

Šobrīd pārpublicēt jebko no Grevcovas konta nozīmēs dalīties ar žanra klasiku, taču šāds tops bez tās būtu nepilnīgs.

Vēl pavasarī Grevcova “TikTok” izvietoja videoklipus, kurā sūkstījās, ka viņai jāmaksā “ļoti augsta cena” par Latvijas solidaritāti Ukrainai, ar to domājot komunālos maksājumus.

Topot ievēlētai, skandāli ap Grevcovu, kā zināms, neapsīka, taču viņas izvietotais saturs sociālajos tīklos ir nedaudz pamainījies.

Kādā ne tik senā video viņa, piemēram, sarīkoja “TikTok” dueli starp sevi un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).

@glorijagrevcova

Спасибо за видео одному хорошему Тик Токеру!!!

♬ оригинальный звук - Glorija Grevcova

Runā Putina balsī un Latvijā ienīst pat laikapstākļus

Iespējams, tieši sīvā konkurence visu šo laiku ir dzinusi uz priekšu jaunievēlētās parlamentārietes Glorijas Grevcovas saturu “TikTok”.

Virspusēji pasērfojot šajā sociālajā tīklā top skaidrs, ka Latvijā ir neviena vien dāma, kura bagātina šo Ķīnā bāzēto izklaides resursu ar Latviju izsmejošiem un nicinošiem videoklipiņiem.

Šādam aprakstam atbilst kāda kundze, kura iekš “TikTok” parakstījusies kā Irina Novikova.

Teju viss viņas saturs ir veltīts tam, cik drūmi iet Latvijā. Rupjībām pārpildīta kritika, klasiski iefilmēta, vadot automašīnu, adresēta pat mūsu valsts laikapstākļiem.

Ne mazāk dīvains ir sievietes video, kurā viņa sinhronizējusi savus sejas vaibstus ar kādu iepriekš ierakstītu Vladimira Putina uzrunu, kurā tiek jokots par to, kā Eiropa “nosals ziemā”.

@novka_7_v Только прошу @labaisbobs это юмор 😂😂😂держись !#юмор ♬ оригинальный звук - Tik Toker

Aicina Krieviju pieteikt karu Ukrainai

Prokremliskais publicists, kurš zināms kā Vadims Avva kādā nesenā intervijā ar sava raidījuma viesi aizrunājās tiktāl, ka nācās attapties pie ārpolitikas padomu došanas Krievijas Federācijai.

Dotie padomi, cita starpā, ir pietiekami pretrunīgi vērtējami un, iespējams, varētu būt interesējoši arī drošībniekiem.

Sarunas laikā, kura pieejama internetā Avva ar savu viesi spriež, ka Krievijai vajadzētu oficiāli pieteikt karu Ukrainai, citādi uzvarēt nebūšot iespējams.

Latvijas “denacifikāciju” uztic prokrieviskajiem politiķiem

Latvijas “TikTok” sfērā aktīvs ir arī kāds Latvijas krievvalodīgais, kura vārds pagaidām palicis neizdibināts, taču, kurš internetā sevi piesaka kā “Agentbro007”.

Vīrietis regulāri vēršas pie saviem sekotājiem, ģērbies militāristiskā manierē, un krievu valodā pauž sašutumu par PSRS pieminekļu nojaukšanu, gāna Latvijas valdību un vēl īsu brīdi pirms vēlēšanām aicināja visus iesaistīties “Latvijas denacifikācijā”.

Tā “TikTok” aktīvists pasniedza 14. Saeimas vēlēšanas, kurās beidzot esot jāpanāk, ka pie varas Latvijā vairs netiek “fašisti un nacisti”.

Zemessargu “aplenkšana” Sarkandaugavā

Savdabīgi, taču pelnītā kārtā šajā topā parādās ne vien spilgtas personības, bet arī... krustojums Sarkandaugavā.

Nesenajās Zemessardzes mācībās zemessargus burtiski ielenca ar agresiju un krievu lamuvārdiem bruņojušies Lāpstu un Hāpsalas krustojuma iedzīvotāji.

Zemessargi esot pamodinājuši visiem bērnus un vispār – militāristiem vieta ir viņu poligonā, nevis pilsētā. Aptuveni tā skanēja šo ļaužu vēstījums, izfiltrējot neskaitāmās rupjības.

Apskatot video, ir redzams, ka vietējie iedzīvotāji nudien apvienoja spēkus, lai demonstrētu, cik ļoti viņi nepriecājas redzēt Latvijas galvaspilsētas ielās Latvijas karavīrus.

No Baltkrievijas grasās tiesāt “Latvijas kara noziedzniekus”

Pie pašmāju rosīgākajiem troļļiem pagaidām pieskaitām arī nesen uz Baltkrieviju aizbēgušo Aleksandru Cvetkovu.

Cvetkovs sociālajos tīklos kļuva pamanīts saistībā ar videoklipu, kurā izklāsta, ka no Latvijas aizbēdzis, jo neesot spējis izturēt valsts attieksmi pret krievvalodīgajiem.

Video nonāca arī Valsts drošības dienesta redzeslokā.

Kopš tā brīža Cvetkovs sociālajos tīklos monotonā tonī cītīgi turpina vērsties gan pret Latviju, gan tās politiķiem.

@www.tiktiok.aleksandrcv5

Военных преступников Латвии ждёт НЮРНБЕРГ 2🇱🇻🔥🔥🔥

♬ оригинальный звук - Александр Цветков

Kādā no saviem paziņojumiem, skumstot par nojauktajiem PSRS pieminekļiem, viņš piedraud ar tiesu “Latvijas kara noziedzniekiem” – Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) un Valsts prezidentam Egilam Levitam.