foto: airBaltic
"airBaltic" lidmašīna šodien piedalīsies svinīgajā parādē
Sabiedrība
2022. gada 18. novembris, 11:07

"airBaltic" lidmašīna šodien piedalīsies svinīgajā parādē

Jauns.lv

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", godinot 104. gadadienu kopš Latvijas Republikas proklamēšanas, šodien, 2022. gada 18. novembrī, piedalīsies svinīgajā parādē. Tā veiks pārlidojumu ar Airbus A220-300 lidmašīnu, kuru rotā Latvijas karoga sarkanbaltsarkanais krāsojums un galvaspilsētas Rīgas vārds. "airBaltic" lidmašīna būs redzama parādes laikā, kas sāksies pulksten 13.30 un būs vērojama 11. novembra krastmalā, kā arī Latvijas Televīzijā.

Šī būs jau trešā reize (iepriekš 2018. un 2019. gadā), kad "airBaltic" lidmašīna piedalās valsts svētku svinīgajā parādē. Lidmašīnu šajā godpilnajā notikumā vadīs pieredzējuši un augsti kvalificēti piloti no Latvijas.

foto: airBaltic

2018. gadā "airBaltic" Latvijai simtgadē pasniedza unikālu dāvanu – lidmašīnas Airbus A220-300 īpašo krāsojumu. Šī bija pirmā "airBaltic" lidmašīna, kuras krāsojums veidots kā mākslas darbs, attēlojot uz tās valsts simbolu. Papildus tam, stiprinot savas pozīcijas Baltijā un atzīmējot Baltijas ceļa 30. gadadienu, "airBaltic" floti papildinājušas arī ar Lietuvas un Igaunijas karogu krāsu motīviem rotātās Airbus A220-300 lidmašīnas.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.