foto: Twitter / @RezeknesPilseta
Rīts paskrējis fotografēšanā - dažviet Latvijā uzsnidzis pirmais sniegs. FOTO
Šāda sniega kārtiņa sasnigusi Rēzeknē
Sabiedrība
2022. gada 16. novembris, 10:04

Rīts paskrējis fotografēšanā - dažviet Latvijā uzsnidzis pirmais sniegs. FOTO

Jauns.lv/LETA

Agrā trešdienas rītā vietām Vidzemē un Latgalē nedaudz snieg un ceļi kļuvuši slideni, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nakts izskaņā apgrūtināta braukšana atbilstoši "Latvijas valsts ceļu" datiem bija vietām Daugavpils, Jēkabpils, Alūksnes un Vecpiebalgas pusē.

Debesis valstī no rīta ir apmākušās, vietām tās skaidrojas. Gaisa temperatūra -1..+2 grādi, Kurzemē +2..+5 grādi. Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā mākoņains rīts, ziemeļaustrumu vējš pūš ar ātrumu pieci metri sekundē un termometri rāda +1..+2 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4,3 grādiem Dagdā līdz +9,3 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.novembrī bija +25..+26 grādi Spānijas dienvidu un austrumu piekrastē, kā arī Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -24 grādi Skandināvijas ziemeļos un -27 grādi Krievijā.

Jau ziņots, ka svētku brīvdienās gaisa temperatūra Latvijā pārsvarā būs zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Piektdien, 18.novembrī, laiks būs visai saulains, tomēr gaidāmi arī mākoņi, kas vietām atnesīs nelielu sniegu. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra no rīta būs -2..-7 grādi, daļā Ziemeļkurzemes 0..+2 grādi; dienā temperatūra nepakāpsies augstāk par -3..+3 grādiem.