Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Trapiņš nevar samaksāt VID
Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa nodokļu parāds esot 100 000 eiro, neskaitot soda procentus.
Novadu ziņas
2015. gada 29. aprīlis, 21:00

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Trapiņš nevar samaksāt VID

Jauns.lv

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (V) ir pieteicis privātu maksātnespēju, jo nespēj nokārtot saistības ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), vēsta TV3.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maksātnespēja pieteikta saistībā ar VID uzrēķinu, pieprasot nomaksāt nodokļus par "treknajos gados" pārdotajiem Trapiņa īpašumiem. Ikšķiles novada domes vadītājs VID viedoklim nepiekrīt, ir mēģinājis tiesāties, taču zaudējis.

Trapiņš maksātnespēju pieteicis pēc sešus gadus ilgušas neveiksmīgas tiesvedības ar VID. Par tieši kādu naudas summu ir runa, viņš neatklāj, vien norāda, ka nodokļa uzrēķina pamatsumma ir 100 000 eiro, kam nākuši klāt pamatīgi soda procenti.

Trapiņa valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu liecina, ka viņš kopumā pērn nopelnījis 37 364 eiro, no kuriem 34 796 eiro saņēmis algā kā Ikšķiles novada domes vadītājs, bet 2 568 eiro viņam algā izmaksājusi Ikšķiles novada pašvaldības SIA "Ikšķiles māja".

Trapiņam pieder zemnieku saimniecības "Strūdznieki" kapitāldaļas, bet nekādu īpašumu viņam neesot. Trapiņš deklarācijā nav norādījis arī uzkrājumus vai parādus.

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA

Tēmas