Rokdarbnieces Latvijā Ukrainas aizstāvjiem noadījušas jau 500 kilogramu zeķu
foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
Uz adījumiem redzama arī spilgtā rokdarbnieku izdoma
Sabiedrība

Rokdarbnieces Latvijā Ukrainas aizstāvjiem noadījušas jau 500 kilogramu zeķu

Jauns.lv

Aicinājumam adīt zeķes Ukrainas karavīriem atsaukušās adītājas no visas Latvijas, un jau tūkstošiem zeķu nosūtītas uz Rīgu, un liela daļa jau nogādātas tieši uz fronti, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Rokdarbnieces Latvijā Ukrainas aizstāvjiem noadīju...

Vēl divas nedēļas VAS "Latvijas pasts" ikvienu zeķu sūtījumu pieņems un aizvedīs uz Rīgu bezmaksas.

Atsaucība ir liela, LTV stāsta biedrības "Tavi draugi" brīvprātīgais Kaspars Bērziņš. Līdz šim ar Latvijas pasta starpniecību nogādāti jau 500 kilogrami zeķu. Tiklīdz tās saņem šķirošanas vietā, tā zeķu pārus liek automašīnās, kas dodas uz kara zonu.

"Kad karavīri saņem siltas zeķes, viņi ir pārlaimīgi kā bērni, jo tā ir pirmā lieta, kas viņiem tagad, kad ir auksti, ir nepieciešama," stāsta brīvprātīgā Iriša.

Tāpat karavīri ļoti novērtē nelielos gumijas paklājiņus, ko izmanto vingrošanai vai jogai. "Uz zemes diemžēl viņi gulēt nevar, tad tiek izmantoti šie paklājiņi," stāsta Bērziņš. "Viņi guļ ierakumos, gultu tur nav."

Paklājiņus un konservus uz Rīgu gan jānogādā pašiem, bet Latvijas pasta akcija "Adījumi Ukrainas atbalstam" turpinās. Lielo izmēru vilnas zeķes var nodot pastniekam vai jebkurā pasta nodaļā, norādot, ka sūtījums ir adījumi un adresēts eksprespastam. Par sūtīšanu nekas nav jāmaksā.