foto: Publicitātes foto
No 1. oktobra par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā
Novadu ziņas
2022. gada 30. septembris, 15:27

No 1. oktobra par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā

Jauns.lv

No sestdienas, 1. oktobra, atsākas periods, kad par iebraukšanu Jūrmalas īpaša režīma zonā nav jāmaksā. Pašreiz spēkā esošie noteikumi paredz, ka caurlaižu režīms atsāksies 2023. gada 1. aprīlī.

Šā gada sezonā braucēju skaits nedaudz pieaudzis, un kopumā sešu mēnešu periodā vienas dienas caurlaides iegādājušies 1,19 milj. braucēju, pērn – 1,18 miljoni. Lielākais braucēju skaits fiksēts augusta vidus nedēļas nogalē, kad vienas dienas laikā Jūrmalā iebrauca vairāk kā 15 tūkstoši automašīnu.

Caurlaides iebraukšanai Jūrmalas īpaša režīma zonā nepieciešamas no 1. aprīļa līdz 30. septembrim (ieskaitot), un vienas dienas caurlaides maksa ir 2 eiro. 

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā norāda, ka iebraukšanas maksa kūrortpilsētā noteikta, lai mazinātu tranzīta plūsmu cauri kūrortpilsētai. "Satiksme Jūrmalā ik gadu kļūst intensīvāka, to rāda arī vasaras laikā iegādāto caurlaižu statistika: pārdoto vienas dienas caurlaižu skaits ik gadu pieaug," teikts paziņojumā.

No nodevas samaksas iekasētos līdzekļus uzskaita pilsētas pamatbudžetā un izlieto, lai daļēji segtu izdevumus, kas ieguldīti tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, norāda Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Ieņēmumi 2022.gadā no caurlaižu režīma ir aptuveni 2,8 miljoni eiro.

Tēmas