Novadu ziņas
2022. gada 23. septembris, 06:44

Grobiņas māksliniece ar diegiem uzglezno Zelenski

Jauns.lv

Grobiņniece, brīvmāksliniece Ildze Balcere jau apmēram 15 gadu glezno ar diegiem – vadoties pēc fotogrāfijām, izšuj dažādus portretus. Pats pēdējais – Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, tas bijis sirdsdarbs, ar mīļumu radīts. 

“Es esmu beigusi kādreizējo Liepājas mākslas vidusskolu, interjera dizaineru nodaļu. Sāku izšūt, kad veikalā ieraudzīju žurnālu ar bildi. Šuju jau kopš bērnības, bet toreiz vēl nebija pieejami nekādi īpašie materiāli, tad tas bija tiešām bērna līmenis. Visu laiku gan manī sēdēja doma: vai es varētu izšūt pēc fotogrāfijas?” stāsta Ildze.

Viņasprāt, izšūt varot jebkurš, kurš pieprot krustiņdūrienu, vajag tikai lielu pacietību. Ildze izmanto DMC diegus, tā ir tīra kokvilna, izturīga, tiem ir plaša krāsu palete, un tie saulē neizbalē. “Manā gadījumā ir tas pats, kas gleznotājam gleznot ar krāsām. Es tikai to daru ar diegiem, taču tās noteikti var dēvēt par gleznām,” uzskata māksliniece.

“Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska portrets tapa trīsarpus mēnešos. Par to man ir piedāvājums, lai sūtu uz Angliju, kur plānota mākslinieku no visas pasaules kopizstāde par Ukrainas tēmu. Ja kāds darbs tiks nopirkts, naudu ziedos Ukrainai,” teic Balcere.

Vairāk Ildzes Balceres mākslu un radošajām iecerēm lasiet jaunajā “Kas Jauns Avīzē”.