foto: Pexels.com
Jēkabpilī aiztur vīrieti, kurš pārdeva ierīci piekļuvei Krievijas televīzijas kanāliem
Sabiedrība
2022. gada 12. septembris, 14:28

Jēkabpilī aiztur vīrieti, kurš pārdeva ierīci piekļuvei Krievijas televīzijas kanāliem

Jauns.lv / LETA

Policija Jēkabpilī ir aizturējusi kādu vīrieti, kurš tirgoja ierīci, kas nodrošina piekļuvi Krievijas televīzijas kanāliem, kuru pārraidīšana Latvijā drošības nolūkos ir aizliegta, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa policisti veica profilaktiska rakstura pārbaudi, kuras laikā tika konstatēts minētais administratīvais pārkāpums. Lai arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir aizliegusi Latvijā raidīt Krievijā reģistrētos televīzijas kanālus, internetā joprojām tiek ievietoti sludinājumi, kuros iedzīvotājiem piedāvā iegādāties iekārtas, ar kuru palīdzību iespējams skatīties Krievijas Federācijā veidotas televīzijas programmas.

Policija nolēma veikt kontrolpirkumu. 1991.gadā dzimis vīrietis par 40 eiro Valsts policijas darbiniekiem pārdeva ierīci "TV Box Transpeed 6k Ultra HD", ar kuras palīdzību iespējams skatīties Krievijā veidotas televīzijas programmas.

Par notikušo likumsargi sāka administratīvā pārkāpuma procesu un minēto ierīci izņēma. Pārbaudē tika secināts, ka izņemtajā ierīcē ir aplikācijas, kas nodrošina piekļuvi Krievijas televīzijas kanāliem.

Saistībā ar konstatētajiem autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem vīrietim piemērots naudas sods 70 eiro apmērā.

Likumsargi vērš uzmanību, ka vairākas Krievijā veidotas televīzijas programmas ietver ziņas, aicinājumus un dezinformāciju, kas rada būtisku apdraudējumu Latvijas drošībai un sabiedriskajai kārtībai.