Politika
2015. gada 14. maijs, 00:04

Viņķele: "Vienotībai" par Valsts prezidentu būs brīvais balsojums

Jauns.lv

Partijai "Vienotība", balsojot Saeimā par Valsts prezidentu būs brīvais balsojums, sacīja "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāte Ilze Viņķele.

Viņa atzina, ka koalīcijai nav izdevies vienoties par vienotu kandidātu, taču kā vietā valdību veidojošās partijas ir "izvirzījušas divus cienījamus kandidātus".

Zaļo uz zemnieku savienība (ZZS) šim amatam virza pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, bet Nacionālā apvienība (NA) - Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu.

"ZZS nepamatoti noraidīja Levita kandidatūru, turklāt ZZS pārstāvošais Aivars Lembergs ļoti prastā veidā pateica, ka nevēlas Levitu redzēt šajā amatā," sacīja Viņķele.

Atbilstoši viņas teiktajam, iesniegumu Saeimā, izvirzot Valsts prezidenta amatam Levitu, gatavojas parakstīt ne tikai NA deputāti, bet arī "Vienotības" deputāte Lolita Čigāne.

"Cik zinu, no "Vienotības" viņa būs vienīgā, kas parakstīs šo dokumentu, taču frakcijā ir dažādi uzkati par to, kam vajadzētu būt nākamajam prezidentam - Vējonim vai Levitam. Es balsošu par Levitu," sacīja Viņķele.

Savu atbalstu Levitam paudis arī partijas "No sirds Latvijai" Saeimas deputāts Ringolds Balodis.

Jau ziņots, ka "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa trešdien pēc partijas Saeimas frakcijas sēdes, komentējot NA lēmumu Valsts prezidenta amatam izvirzīt Levitu, žurnālistiem izteica prognozi, ka prezidenta amatā ievēlēti netiks ne Levits, ne Vējonis.

"Šobrīd redzams, ka koalīcijai būs divi kandidāti. Manuprāt, tā nav laba tendence. Dažiem ir jāatzīstās, ka ir mānījuši sabiedrību, jo iepriekš mēs - trīs koalīcijas frakciju vadītāji - vienlaikus uzsvērām, ka ir ļoti svarīgi vienoties par vienu koalīcijas kandidātu Valsts prezidenta amatam," pauda Āboltiņa.

BNS