Vējonis pats neiešot lūgties pie partijām, atbalstu meklēdams
Jau tagad ir visai skaidrs, ka prezidentu neizdosies ievēlēt pirmajā kārtā. Tāpat tiek apšaubīts, vai Vējonis vispār varētu kļūt par prezidentu.
Politika

Vējonis pats neiešot lūgties pie partijām, atbalstu meklēdams

Jauns.lv

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītais kandidāts Valsts prezidenta amatam aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis trešdien preses konferencē uzsvēra, ka neies lūgties pie partiju Saeimas frakcijām, lai meklētu atbalstu ievēlēšanai.

Vējonis pats neiešot lūgties pie partijām, atbalst...

Tāpat Vējonis norādīja, ka gadījumā, ja netiks ievēlēts vēlēšanu pirmajā kārtā, tad atkārtoti nekandidēs otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu ciklā.

Aizsardzības ministrs arī noraidīja publiski izskanējušo, ka ZZS Saeimas frakcijas deputātu vidū nav vienota atbalsta viņam.

Runājot par savu politisko nostāju vairākos jautājumos, Vējonis uzsvēra, ka prezidentam ir jāpārstāv visa sabiedrība, neatkarīgi no tautības. Viņš pauda uzskatu, ka sabiedrībā ir jāveicina tolerance, sabiedrības pašapziņa, kā arī jāceļ patriotisma līmenis.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uz Valsts prezidenta amatu izvirzījusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kuram atbalstu paudusi arī koalīcijas vadošā partija "Vienotība".

NA prezidenta amatam izvirzīja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, aicinot viņu atbalstīt arī citu frakciju deputātus.

Parlamentā opozīcijā esošā partija "No sirds Latvijai" par savu kandidātu nosaukusi partijas pārstāvi Saeimas deputātu Gunāru Kūtri, savukārt Latvijas Reģionu apvienība - partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru.

Saeimas opozīcijas lielākā partija "Saskaņa" trešdien nolēmusi par savu kandidātu uz Valsts prezidenta amatu izvirzīt Saeimas deputātu un partijas biedru Dolgopolovu.

Oficiāla Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšana sāksies 19.maijā un ilgs līdz 24.maijam. Valsts prezidentu slēgtā balsojumā vēlēs 12.Saeima. Sēde gaidāma jūnija pirmajā nedēļā.

BNS/Foto: Rebeka Žeire/LETA