Pie Krievijas vēstniecības protestē pret okupantu zvērībām pret karagūstekņiem

Svētdien, 31. jūlijā, ļaudis sapulcējās iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, lai protestētu pret Krievijas spēku zvērībām pret Ukrainas karagūstekņiem.

gallery icon
19
Sabiedrība
2022. gada 31. jūlijs, 16:45

FOTO, VIDEO: pie Krievijas vēstniecības protestē pret okupantu zvērībām pret karagūstekņiem

Jauns.lv

Svētdien, 31. jūlijā, ļaudis sapulcējās iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, lai protestētu pret Krievijas spēku pēdējās dienās pastrādātajām zvērībām pret Ukrainas karagūstekņiem.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Krievijas militārpersonas piektdien, 29. jūlijā, veikušas artilērijas apšaudes Doņeckas apgabala Olenivkas apmetnē, kur tika turēti ukraiņu karagūstekņi, teikts Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštāba paziņojumā. Tiek uzsvērts, ka apšaudes bijušas "mērķtiecīgas un apzinātas".

Pēdējās dienās soctīklos arī cirkulējis šausminošs video, kurā redzams, kā grupa krievu karavīru no pagaidām simtprocentīgi neidentificētas vienības ar papīra nazi nogriež kādam citam militārās drānās tērptam vīrietim sēkliniekus.

Visas iesaistītās personas ir ģērbušās līdzīgos lauka formastērpos, uz blakus esošās automašīnas motora pārsega ir redzams okupantu izmantotais “Z” simbols, kas ir pamanāms arī uz formastērpa.

Video ietvaros ir dzirdamas sarunas par pedofiliju, taču skaidras informācijas pietrūkst, lai izdarītu drošus secinājumus par to, kādi ir bijuši iemesli video redzamajām zvērībām.

Īsi pēc video nonākšanas internetā virkne žurnālistu un ģeolokācijas speciālistu ir apņēmušies izskaitļot varmākas identitāti.