foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
"Viņam bija sadragāta galva, lija daudz asiņu." Cilvēki Lubānas ielā kļūst par aculieciniekiem traģiskai velosipēdista nāvei
112
2022. gada 20. jūlijs, 21:28

"Viņam bija sadragāta galva, lija daudz asiņu." Cilvēki Lubānas ielā kļūst par aculieciniekiem traģiskai velosipēdista nāvei

Jauns.lv

Traģisks notikums ceļu satiksmē rīta pusē trešdien notika Rīgā, Lubānas ielā, kur smagā avārijā iesaistīts kravas spēkrats, starptautiskais autobuss un velosipēdists. Diemžēl mazāk aizsargātā satiksmes dalībnieka dzīvība notikušajā izdzisa, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā". Velobraucēju nāvējoši notrieca vairāku tonnu smags spēkrats.

Trešdienas rītā desmitiem cilvēku bija liecinieki kāda velobraucēja nāvei. Ceļu satiksmes negadījums, kā jau daudzi, notika acumirklī - Lubānas ielā fūres vadītājs nāvējoši notrieca velosipēdistu, kurš minās pāri brauktuvei. Manevru riteņbraucējs veicis negaidīti - to var noprast no kravas auto un citu liecinieku teiktā.

"Braucu pa Lubānas ielu un aiz gājēju pārejas "izlēca" velosipēdists. Es mēģināju mesties uz kreiso pusi, domāju, aizbraukšu garām, bet aizķēru viņu. Izvairīties no negadījuma nesanāca, viņš arī brauca uz kreiso pusi, uz otro joslu," raidījumam "Degpunktā" saka kravas auto "Volvo" vadītājs Gitas.

Smagā automašīna velosipēdistu aizķēra aptuveni posmā starp pirmo un otru braukšanas joslu. Pēc apkārtējo teiktā, velosipēdistu nosvieda no braucamā, un viņš "nošļūca" pa asfaltu, ielidojot pretējā joslā, kur tobrīd brauca satiksmes autobuss un vēl citas mašīnas.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"

"Velosipēdists vienkārši brauca, pacēla roku, acīmredzot parādīja, ka grib veikt pagriezienu, braukt pāri ielai. Viņš neapstājās, ar pacelto roku tā arī brauca, pa gājēju pāreju. Kravas auto acīmredzot nepamanīja, es nezinu, kas viņam notika, viņš gribēja izvairīties no sadursmes ar velosipēdistu un sanāk, izbrauca mūsu joslā, virsū autobusam," stāsta "Nissan" vadītāja un negadījuma aculieciniece Kristīne.

Sieviete atceras, ka kravas auto aizķēris velosipēda aizmugurējo riteni, un no trieciena velosipēdists aizlidojis zem autobusa.

"Es to ļoti labi redzēju, sākumā domāju, ka autobuss pārbrauca viņam pāri, bet autobuss paspēja apstāties viņam uz rokas, bet viņš ar galvu atsitās pret riteni," stāsta sieviete. "Es apturēju mašīnu, uzreiz piezvanīju "ātrajiem". Man palūdza pieiet pie cilvēka, paskatīties - dzīvs vai nē. Viņam bija sadragāta galva, lija daudz asiņu."

Kristīne stāsta, ka viņai šķitis, ka vīrietis ir miris, tomēr vēlāk mediķi sākuši viņu "slēgt pie aparātiem". "Laikam vēl bija dzīvs, bet burtiski pēc piecpadsmit minūtēm pateica, ka miris," atminas sieviete.

Kristīne "Degpunktā" saka, ka redzēja velosipēdistu braucam pāri gājēju pārējai, taču precīzi viņa neatceras, kurā mirklī viņš uzsācis ceļa šķērsošanu, jo, pēc citu liecinieku teiktā, manevrs bija uzsākts stipri par ātru, pirms gājēju pārejas.

Kāds cits negadījuma aculiecinieks stāsta: "Es nezinu, kāpēc velosipēdists tā nolēma, bet, neaizbraucot līdz gājēju pārējai, viņš parādīja ar roku, ka griezīs, kravas auto šoferis redzēja, uzsāka bremzēšanu un griezās kreisajā joslā."

Mediķi ziņo, ka cietušā nāve iestājās vēl pirms glābēju ierašanās. No liecinieku teiktā saprotams, ka notriektais velosipēdists bija profesionālā ekipējumā, bijusi arī ķivere.

Šī traģiskā incidenta izmeklēšana un vainīgo noteikšana tagad ir kriminālpolicijas pārziņā.

Neoficiāli ir zināms, ka starptautiskajā autobusā bija uzstādīts video reģistrators un tā ieraksti jau iesniegti izmeklētājiem.