112
2022. gada 8. jūlijs, 13:01

Gribēja pavizināties, bet pakļuva zem vairāku tonnu smaga vilciena sastāva

Jauns.lv

Ceturtdien, 7. jūlijā, netālu no Šķirotavas stacijas, vēloties pavizināties ar vilcienu, pieķeroties tam no ārpuses, bojā gāja aptuveni 30 gadus vecs vīrietis.

Kā vēsta TV3 raidījums "Degpunktā", incidents noticis apsargājamā teritorijā, kur drošības dienestiem ir jārūpējas, lai tā nebūtu pieejama nepiederošiem, taču vienam asu izjutu cienītājam slēgtā zonā tomēr izdevās pieķerties vilcienam.

Vietējais apsardzes dienests, kas gadā par drošību šajā teritorijā, publiskus komentārus par notikušo nesniedza, bet  “Latvijas Dzelzceļa” pārstāvji apstiprina, ka tiešām dienas pirmajā pusē zem vairāku tonnu smaga vilciena sastāva pakļuva aptuveni 30 gadus vecs vīrietis, kas mēģināja pavizināties uz vagoniem.

"Jau tad, kad kustība bija uzsākta, uz sliežu ceļa parādījās cilvēks, kurš diezgan steigšus pietuvojās kustībā esošajam ritošajam sastāvam. Ieķērās starp diviem vagoniem, mēģināja uzkāpt augšā uz tā ritošā sastāva, kas no sākuma principā viņam arī izdevās, bet pēc neliela mirkļa viņš nenoturējās un nokrita uz sliedes, visi riteņi pārbrauca cilvēkam pāri," stāsta VAS "Latvijas dzelzceļš" galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners.

Šogad dzīvību dzelzceļa tuvumā zaudējuši jau astoņi cilvēki. “Latvijas dzelzceļa” pārstāvis norāda, ka ne visi šie traģiskie gadījumi tiešā veidā saistāmi ar ekstrēmu izklaidi, bet iekļūstot nelaimē uz sliedēm, risks šķirties no dzīvības, gūt smagas traumas ar paliekošām sekām vai invaliditāti – ir visai liels.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.