Levita izvirzīšanai prezidenta amatam pievienojas arī Veiko Spolītis
Šī gada sākumā Spolītis izstājās no "Vienotības".
Politika
2015. gada 20. maijs, 10:39

Levita izvirzīšanai prezidenta amatam pievienojas arī Veiko Spolītis

Jauns.lv

Tiesību eksperta Egīla Levita izvirzīšanai Valsts prezidenta amatam pievienojas arī deputāts Veiko Spolītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā par Levita izvirzīšanu parakstījušies seši parlamentārieši - nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, "Vienotības" deputāte Lolita Čigāne, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, "No sirds Latvijai" deputāts Ringolds Balodis, nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks, kā arī Spolītis.

Kā  pastāstīja Parādnieks, dokumentus oficiālai Levita izvirzīšanai plānots iesniegt piektdien, jo vēl vajadzīgs sagatavot visus nepieciešamos dokumentu pielikumus.

Nacionālā apvienība pagājušajā nedēļā atbalstīja Levita virzīšanu Valsts prezidenta amatam, aicinot arī citus parlamenta deputātus pievienoties. Levits apliecināja, ka ir gatavs kandidēt uz prezidenta amatu, jo viņam "ir savs skaidrs redzējums par to, kā būtu jāattīstās Latvijas valstij" un kā būtu jāpilda Valsts prezidenta amata pienākumi.

Iepriekš valdošā koalīcija plānoja vienoties par kopīgu kandidātu prezidenta amatam, taču tas neizdevās. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Valsts prezidenta amatam nolēma virzīt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. Atbalstu Vējonim sākotnēji oficiāli pauda arī "Vienotība", bet pēc nacionālās apvienības lēmuma par Levitu "Vienotības" frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no šiem kandidātiem.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA