foto: LETA (Ieva Leiniša)
Lems, vai rosināt LU rektora Indriķa Muižnieka atstādināšanu no amata
Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.
Tava izglītība
2022. gada 17. jūnijs, 17:51

Lems, vai rosināt LU rektora Indriķa Muižnieka atstādināšanu no amata

Jauns.lv

Pēc visu pieejamo dokumentu un faktu rūpīgas analīzes Latvijas Universitātes (LU) Padome lems par to, vai ir pamats rosināt LU rektora Indriķa Muižnieka atcelšanas procedūras uzsākšanu normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā, lai mazinātu kaitējumu LU reputācijai, Jauns.lv informēja LU Padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš.

Kā jau ziņots, nekavējoties reaģējot uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par prokuratūras celto apsūdzību LU rektoram profesoram Indriķim Muižniekam par iespējamām pretlikumīgām darbībām, LU Padome ir lūgusi situācijas izvērtēšanai nepieciešamo informāciju no  rektora, LU administrācijas, Izglītības un zinātnes ministrijas,  Valsts kontroles un prokuratūras. 

Padome jau ir saņēmusi atbildes vēstuli no prokuratūras, kurā norādīts: "Atbilstoši nevainīguma prezumpcijas principam, LU rektors profesors I. Muižnieks nav uzskatāms par vainīgu viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, kamēr viņa vaina nav konstatēta ar spēkā stājušos tiesas spriedumu." 

LU Padomes viens no uzdevumiem ir sekot, lai augstskolā tiktu īstenoti labas pārvaldības principi, kas nodrošinātu studiju procesa un pētniecības kvalitāti un attīstību, darbinieku un studentu apmierinātību, kā arī LU  pozitīvu atpazīstamību sabiedrībā.

LU ir vadošā Latvijas klasiskā zinātnes universitāte, kas nodrošina augsta līmeņa izglītību un veic starptautiski atzītus, kvalitatīvus zinātniskos pētījumus tai noteiktajās specializācijas jomās.