foto: Shutterstock
Avārijā uz Tallinas šosejas gājis bojā motociklists
Sabiedrība
2022. gada 14. jūnijs, 09:50

Avārijā uz Tallinas šosejas gājis bojā motociklists

Jauns.lv / LETA

Vakar Latvijā reģistrēti 135 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl 17 cilvēki, informēja Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vakar ap plkst.15 Limbažu novadā, Tallinas šosejas 79. kilometrā, notika kravas automašīnas "Volvo" sakabē ar piekabi "Schmitz" sadursme ar motociklu "Kawasaki", kuram bija Polijas valsts numurzīme. Ceļu satiksmes negadījumā no gūtajām traumām mira 1978. gadā dzimušais motocikla vadītājs.

Par notikušo sākts kriminālprocess, turpinās izmeklēšana.

Pirmdien 13 cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, divi - Kurzemē, bet pa vienam - Zemgalē un Vidzemē. Viens no cietušajiem bija gājējs, četri - velosipēdisti, bet trīs - elektroskrejriteņu vadītāji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi desmit autovadītājus: sešus - Rīgas reģionā, bet pa diviem - Vidzemē un Kurzemē. Galvaspilsētā aizturēti arī trīs vadītāji, kuri bija lietojuši narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 180 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 42 autovadītāji, Vidzemē - 62, Kurzemē - 30, Zemgalē - 29, bet Latgalē - 17 autovadītāji. Rīgā četri un Kurzemē viens vadītājs sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 434 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.