Sabiedrība
2022. gada 29. maijs, 21:18

Krievijas lidmašīnas pie Latvijas jūras robežas neierasti bieži ziņo par tehniskām problēmām

Jauns.lv / LETA

Kopš Krievijas sāktā pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Krievijas civilās lidmašīnas, lidojot gar Latvijas jūras robežu, neierasti bieži ziņojušas par terora draudiem vai tehniskām problēmām, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", atsaucoties uz "Civilās aviācijas aģentūras" novērojumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aģentūras direktors Māris Gorodcovs raidījumam skaidroja, ka tas tiekot darīts nolūkā iekļūt Latvijas gaisa telpā.

"Ir n-tie gadījumi, vairāk nekā parasti, kad Krievijas Federācijas civilās lidmašīnas ir ziņojušas par dažādām ārkārtas situācijām, lai varētu ielidot mūsu gaisa telpā. Ir bijuši vairāki ziņojumi arī no Krievijas Federācijas civilajām lidmašīnām par dažādiem spridzekļu draudiem, spridzināšanas draudiem lidojuma laikā uz borta," stāstīja Gorodcovs.

Viņš piebilda, ka pēdējā laikā tiek saņemts arī neparasti daudz specifisku draudu zvanu, kas izraisa lidojumu aizkavēšanos, jo uz šādu informāciju ir jāreaģē, pārbaudot lidmašīnas.

Gaisa telpas kontrolieri kopš Ukrainas kara sākuma Latvijas pierobežā virs Baltijas jūras novērojuši GPS signāla traucējumus, kādus pamanījušas arī citas Baltijas jūras valstis, raidījumam pastāstīja Gorodcovs.

Kā ziņots, kopš 24.februāra Krievijas armija karo pret Ukrainu tās teritorijā, bet pārējā pasaules daļā tā cenšas izmantot dažādus hibrīdkara paņēmienus, tai skaitā meklējot iespējas izplatīt dezinformāciju informatīvajā telpā.