foto: Paula Čurkste/LETA
Ziedojumu apmērs Ukrainas iedzīvotājiem ir būtiski samazinājies, norāda biedrības vadītājs
Sabiedrība
2022. gada 27. maijs, 10:56

Ziedojumu apmērs Ukrainas iedzīvotājiem ir būtiski samazinājies, norāda biedrības vadītājs

Jauns.lv / LETA

Ziedojumu apmērs Ukrainas iedzīvotājiem ir būtiski samazinājies, un šiem cilvēkiem jāapzinās, ka viss "uz paplātes" viņiem netiks iedots, pastāstīja biedrības "Laiks jauniešiem" valdes priekšsēdētājs Gints Jankovskis.

Biedrība organizē palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Bauskas novadā.

Kā būtiskāko problēmu atbalsta sniegšanā ukraiņiem Jankovskis min ziedojumu apmēru, kas trīs mēnešu laikā ir būtiski samazinājies. "Latvijā pieaug cenas, cilvēki izvēlas citu ziedojumu mērķi, par pirmo prioritāti vairs neizvirzot Ukrainas jautājumus. Nevēlos sacīt, ka ziedojumi ir pilnīgi apstājušies, bet noteikti būtiski samazinājušies, kas samazina arī mūsu iespējas palīdzēt," skaidro Jankovskis.

Rīgas ziedotie autobusi un rīdzinieku atbalsta sūtījums nogādāti Kijivā

Sestdien, 30. aprīlī,  Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns nodeva Rīgas solidaritātes un atbalsta sūtījumu Kijivas mēram Vitālijam Kličko. Paredzēts, ka autobusi ...

gallery icon

Šobrīd no ziedojumiem visaktuālākie biedrībai esot finansiālie ziedojumi, jo ar tiem iespējams iegādāties nepieciešamās preču grupas, lai neveidotu liekus uzkrājumus konkrētās pozīcijās.

Kā vēl aktuālu problēmu Jankovskis min pašu Ukrainas iedzīvotāju iesaisti darba tirgū. "Ukrainas civiliedzīvotājiem pašiem ir jāapzinās, ka viss uz paplātes netiks nodots," teic Jankovskis. Biedrība esot organizējusi tikšanos ar uzņēmumu "Kaija" un "Baltic Candles" par darba iespējām tajos. Katrā no pasākumiem Ukrainas iedzīvotājiem esot ieradušies līdz 30 cilvēkiem, no kuriem darba iespējas izskatīja pieci cilvēki. "Beigās līdz darbam nonāca tikai retais," saka Jankovskis.

Ukrainas bēgļiem Rīgā izsniedz saziedotos velosipēdus

Pusotru nedēļu pēc akcijas sākuma, kurā apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina iedzīvotājus ziedot savus vecos velosipēdus Ukrainas bēgļiem, 29. martā izsniegti ...

gallery icon

Jankovskis uzskata, ka valstij un pašvaldībai būtu jāmeklē iespējas, kā papildus stimulēt un atbalstīt nevalstiskās organizācijas, kas esot izvirzīts priekšplānā palīdzības sniegšanai Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam. "Manuprāt, pašreizējais atbalsts tieši mūsu sektoram reģionos nav tik viennozīmīgs," uzskata Jankovskis.