foto: Edijs Pālens/LETA
Bauskas novada pašvaldība pirks lietotu autobusu, lai ziedotu to Ukrainai
Bauskas novada dome.
Novadu ziņas
2022. gada 26. maijs, 12:43

Bauskas novada pašvaldība pirks lietotu autobusu, lai ziedotu to Ukrainai

Jauns.lv / LETA

Bauskas novada pašvaldība pirks lietotu autobusu, lai ziedotu to Malinas pašvaldībai Ukrainā, kā arī šai pašai pašvaldībai tiks ziedota komunālajiem pakalpojumiem nepieciešamā tehnika, liecina Bauskas novada domes sēdē ceturtdien lemtais.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis (NA) sēdē skaidroja, ka Bauskā ir ticies ar Malinas pašvaldības vadītāju Oleksandru Sitailo un vēl joprojām uztur ar viņu komunikāciju. "Pašlaik ir zināms, ka šajā pašvaldībā ar tālas darbības raķetēm tiek sagrautas ēkas, skolas, biroji, ir bojāgājušie," sēdē sacīja Okmanis.

Pēc viņa atstāstītā, Malinas pašvaldībai patlaban trūkst pasažieru autobusa skolēnu pārvadāšanai. "Ukraiņiem ir autobusi, kas ražoti pagājušajā gadsimtā. Palīdzēsim arī ar līdzekļiem komunālajiem dienestiem - metināmajiem aparātiem, ģeneratoru," informēja Okmanis.

Kopējais atbalsta apmērs ir 20 000 eiro, par kuriem Bauskas pašvaldība Malinas pašvaldībai iegādāsies lietotu autobusu. Pašvaldība cer arī uz iedzīvotāju un uzņēmēju atbalstu Ukrainai.

Uz jautājumu, kāpēc dome naudu nepārskaitīs Malinas pašvaldībai, bet nopirks par to autobusu, mērs atbildēja, ka šobrīd nopirkt autobusu Ukrainā esot sarežģīti.

Iepriekš Bauskas novada pašvaldība slēdza sadraudzības līgumu ar Malinas pašvaldību Ukrainā pēc tam, kad sākās Krievijas veiktais iebrukums Ukrainā.