foto: LETA
Sākta amonjaka kravas izvešana no SIA "Ventamonjaks"
Aizvadītajā naktī ir sākta sašķidrinātā amonjaka kravas uzkraušana uz kuģa, kurš to izvedīs no Ventspils ostas termināļa
Novadu ziņas
2022. gada 20. maijs, 12:24

Sākta amonjaka kravas izvešana no SIA "Ventamonjaks"

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā naktī ir sākta sašķidrinātā amonjaka kravas uzkraušana uz kuģa, kurš to izvedīs no Ventspils ostas termināļa, informē Valsts vides dienestā (VVD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kuģis ostā ienācis ceturtdien. SIA "Ventamonjaks" skaidro, ka uzkraušana tiks pabeigta tuvākajā laikā un šajā nedēļas nogalē kuģis atstās ostu.

VVD skaidro, ka pilnīgai sašķidrinātā amonjaka izvešanai no Ventspils ostas termināļa nepieciešami divi tankkuģi. Paredzams, ka kravas izvešana turpināsies šajā nedēļas nogalē. Tiklīdz viens no kuģiem būs atstājis ostu, otrs tankkuģis ir gatavs sākt atlikušās kravas uzkraušanu.

VVD uzsver, ka situācija tiek kontrolēta, nav drošības risku, kas būtu saistīti ar sašķidrinātā amonjaka uzglabāšanu. Pēc kravas izvešanas VVD uzdos nekavējoties organizēt termināļa darbības apturēšanu un sākt termināļa iekonservēšanas procesu, kas aizņems vairākus mēnešus.

Jau ziņots, VVD, saskaņojot ar SIA "Ventamonjaks", bija pagarinājis sašķidrinātā amonjaka izvešanas termiņu no Ventspils ostas termināļa līdz 20.maijam. VVD veic stingru uzraudzību un atkarībā no tālākas situācijas virzības lems par vajadzību SIA "Ventamonjaks" piemērot normatīvajos aktos paredzēto piespiedu izpildes mehānismu.

Tēmas