foto: LETA
Ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Preiļos cietuši divi cilvēki
112
2022. gada 15. maijs, 10:37

Ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Preiļos cietuši divi cilvēki

Jauns.lv / LETA

Sestdien ugunsgrēkā dzīvojamā ēkā Celtnieku ielā Preiļos cietuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD sestdien ap plkst.15.30 saņēma izsaukumu uz Preiļiem, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā Celtnieku ielā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg dzīvoklis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki, no kuriem divi bija cietuši. Aptuveni stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt ap plkst.16 saņemts izsaukums uz Kurmales ielu Rīgā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums - saskrējušās divas vieglās automašīnas. Glābēji Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem palīdzēja vienu cilvēku nogādāt līdz mediķu transportlīdzeklim.

Vakarā pēc plkst.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Skaistkalni, kur dega vienstāva neapsaimniekota ēka 50 kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēka likvidēšanas darbos piedalījās arī Skaistkalnes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums. Ap plkst.2 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus: 17 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 - uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.