Politika
2022. gada 13. maijs, 18:06

Politologi: Golubevas demisijas pieprasījuma dēļ var arī krist valdība

TV24

Ja valdību veidojošie spēki ieņem savas pozīcijas un no tām neatkāpjas – Nacionālā apvienība (NA) pieprasa iekšlietu ministres Marijas Golubevas demisiju, bet Attīstībai/Par! turpina savu ministri atbalstīt, politologi uzskata, ka Ministru kabinets varētu turpināt darbu pat kā mazākuma valdība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Var būt tā, ka NA aiziet, izbrīvējās amati un tad ir jautājums, kā tos sadala paliekošie. [...] Otrs variants, ka vienkārši nokrīt valdība un viņa strādā ka tehniskais kabinets absolūti mierīgi,” TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum” iespējas min politologs Filips Rajevskis.

Tehniskā valdība varētu strādāt līdz pat jaunajam sasaukumam pēc Saeimas vēlēšanām 1. oktobrī un visi ministri arī paliktu savās vietās. Arī profesore, politoloģe Ilga Kreituse norāda, ka mazākuma valdība nav jauns modelis un neapdraud valdības eksistences iespējas.

Šovakar plkst. 22:00 TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum” atraktīva un asa saruna par šīs nedēļas politiskajiem satricinājumiem - krieviskās kopienas radikalizēšanos un valdības grīļošanos - ar profesori Ilgu Kreitusi un politologu Filipu Rajevski.