Kultūra
2015. gada 2. jūnijs, 00:17

Skolēnu dziesmusvētkos par brīvprātīgajiem pieteikušies 590 cilvēki

Jauns.lv

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos par brīvprātīgajiem pieteikušies 590 interesenti vecumā no 13 līdz 65 gadiem no visas Latvijas, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Svētku laikā plānots nodarbināt apmēram 400 brīvprātīgo, kas būs iesaistīti koordinētās brīvprātīgo misijās. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie darbosies svētku atklāšanā, koru karos, dziesmu un deju koncertos, konkursos, gadatirgū, deju lielkoncertā, noslēguma koncertā un citas aktivitātēs. Brīvprātīgie darbosies Rīgā no 28. jūnija līdz 12. jūlijam.

Sākot ar 3.jūniju notiks klātienes pārrunas. Ja būs nepieciešams, jūnija vidū tikšot sludināta vēl viena pieteikšanās kārtu, informē rīkotāji. Brīvprātīgo pieteikšanos izsludināja Valsts izglītības satura centrs.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalīsies ap 37 000 dalībnieku. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados.

BNS