Novadu ziņas
2022. gada 21. aprīlis, 12:25

Talsos rīko aptauju par nepieciešamību pārdēvēt 9.maija ielu

Jauns.lv / LETA

Talsu novada pašvaldība rīko elektronisku aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par 9.maija ielas nosaukuma maiņu un atbilstošāko nosaukuma variantu, informē pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Iedzīvotāji tiek lūgti izteikt viedokli, vai ir nepieciešama 9.maija ielas pārdēvēšana, un, ja šī iniciatīva ir atbalstāma, tad kāds būtu atbilstošākais jaunais ielas nosaukums.

Kā norāda Fedko, pašvaldība no iedzīvotāju iesniegumiem jau ir apkopojusi vairākus iespējamos ielas nosaukumus un aptaujā piedāvā izvēlēties no tiem - Saulespuķu, Saulgriežu, Ojāra, Tirgoņu, 4.maija, A. Pelēča, Ž. Sūniņa, Maija iela - vai ieteikt savu variantu.

Aptauja ir anonīma, un tās rezultāti tiks izmantoti apkopotā veidā. Elektroniski aizpildāmā aptaujas anketa pieejama pašvaldības mājaslapā. Aptaujā var piedalīties līdz 24.aprīlim.

Gala lēmumu par 9.maija ielas nosaukuma maiņu Talsu novada dome paredzējusi pieņemt 28.aprīlī.

Diskusijas par 9.maija ielas nosaukuma nomaiņu pastiprinājās pēc 24.februāra Krievijas iebrukuma Ukrainā un tur notiekošās karadarbības.

9.maijā bijušajās Padomju Savienības teritorijās pēc atsevišķām iniciatīvām tika organizētas svinības Sarkanās armijas uzvarai pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Vienlaikus šis datums nozīmēja Baltijas valstu okupāciju un aneksiju PSRS sastāvā.

Tēmas