Sabiedrība
2022. gada 20. aprīlis, 12:05

FOTO: Rīgā protestē pret seksuālo vardarbību un krievu okupantu kara noziegumiem Ukrainā

Jauns.lv

Rīgā pie Krievijas vēstniecības aizvadīta protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, uz kuru bija sapulcējušās ap 100 sieviešu.

Līdzīgas akcijas, solidarizējoties ar Ukrainas sievietēm, kas cietušas no seksuālās vardarbības, jau norisinājušās Viļņā un Tallinā.

Sievietes pie Krievijas vēstniecības Rīgā protestē pret okupantu pastrādātajām zvērībām Ukrainā

Rīgā pie Krievijas vēstniecības aizvadīta protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, uz kuru bija sapulcējušās ap 100 ...

gallery icon
91

Protesta akcijā, simboliski ilustrējot seksuālās vardarbības nežēlību, pulcējās sievietes baltā apakšveļā, kas notraipīta asiņu krāsā, ar aizsegtām sejām un aiz muguras sasietām rokām. Protesta akcija aizvadīta klusumā, to uzraudzīja policija.

Protests aizritējis mierīgi, vien kāds krieviski runājošs garāmgājējs ar melnu maisu rokās, ejot pa pretējo ielas pusi, sieviešu virzienā parādīja rupju žestu un izkliedza dažādas frāzes.

Seksuālā vardarbība ir vēl viens Krievijas armijas ierocis, ko sistemātiski izmanto pret civiliedzīvotājiem līdzās raķetēm, tankiem un granātām.

Katru dienu tiek publiskoti aizvien jauni necilvēcīgi pieredzes stāsti no Ukrainas.

Sievietes tiek izvarotas, spīdzinātas un nogalinātas savu bērnu acu priekšā, no seksuālās vardarbības cieš arī nepilngadīgas meitenes un pavisam mazi bērni.

Protesta dalībnieces aicina uz tūlītēju un aktīvu rīcību, lai pieliktu punktu Krievijas agresijai un kara noziegumiem, nosoda Krievijas brutalitāti un lūdz Rietumu valstis aktīvi iestāties pret šādu cietsirdību, kam nav vietas 21. gadsimtā.

Protesta akciju Rīgā palīdz organizēt “Ukrainas atbalsta biedrība”.