112
2022. gada 25. marts, 15:30

Diennakts ātruma kontroles maratonā īpaši liels skaits pārkāpēju

Jauns.lv

Vakar, 24. martā, Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akcijas “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļas” laikā norisinājās “24 stundu ātruma kontroles maratons”. Šogad likumsargi fiksējuši īpaši lielu skaitu ātrumpārkāpēju - 659.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt ar fotoradariem aizvadītajās 24 stundās fiksēti 1377 pārkāpumi. Lielākais ātrumpārkāpums fiksēts Rīgā, kur kāda autovadītāja pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu vairāk nekā par 70 km/h. Savukārt 12 autovadītājiem par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. 

Akcijas laikā fiksēto pārkāpumu skatis ir lielāks nekā pērn, kad bija fiksēts 551 ātrumpārkāpums. Tāpat šis skaits ir aptuveni trīs reizes lielāks nekā ikdienā, kad vidēji tiek fiksēti 200 ātrumpārkāpēji.

Viens no lielākajiem ātrumpārkāpumiem vakar pieķerts Rīgā, kad Lubānas ielā kāda automašīnas “Mercedes Benz” vadītāja vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, brauca ar ātrumu 125 km/h, tādējādi pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu apdzīvotā vietā par vairāk nekā 70 km/h. Sievietei piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 12 mēnešiem un naudas sods, kas par šādu pārkāpumu ir paredzēts no 540 līdz 680 eiro.

Kopumā Rīgas reģionā “24 stundu ātruma kontroles maratonā” likumsargi fiksējuši 129 ātrumpārkāpumus.

Tāpat aizvadītajā diennaktī arī Zemgales reģionā fiksēts krietns skaits ātrumpārkāpumu – 171. Viens no neapdomīgākajiem autobraucējiem ir bijis kāds automašīnas “Opel Astra” vadītājs, kurš Jelgavas novadā, Cenu pagastā atļauto 90 km/h vietā brauca ar 157 km/h. Tāpat autovadītājam nav bijusi obligātā civiltiesiskā apdrošināšana. Vīrietim piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem un naudas sods, kas par šādu ātrumpārkāpumu ir paredzēts no 360 līdz 480 eiro.

Arī Vidzemes reģionā Valsts policijas darbinieki fiksējuši gandrīz tik pat daudz ātrumpārkāpumus – 172. Salacgrīvā kāds bezatbildīgs automašīnas “Škoda Fabia” vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, brauca ar 116 km/h, vairāk nekā uz pusi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Arī šim vadītājam piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 12 mēnešiem un naudas sods.

Tāpat kā citviet Latvijas teritorijā arī Latgales reģionā likumsargi fiksēja daudzus steidzīgus autovadītājus – aizvadītajās 24 stundās tādi bijuši 126. Kā viens no steidzīgākajiem vadītājiem bija kāds automašīnas “Range Rover” vadītājs, kurš Rēzeknes novadā traucās ar ātrumu 150 km/h pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h. Arī šim autovadītājam ir piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums un naudas sods.

Aizvadītajā diennaktī mazliet disciplinētāki braucēji izrādījušies Kurzemes reģionā – tur likumsargi fiksējuši 61 ātrumpārkāpēju. Viens no ātrākajiem fiksētajiem autobraucējiem diemžēl izrādījies atkal apdzīvotā vietā. Kāds automašīnas “Volkswagen Caddy” vadītājs Liepājā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, braucis ar 98 km/h. Šim steidzīgajam autobraucējam piemērots naudas sods. Par šādu ātrumpārkāpumu paredzēts sods no 240 līdz 320 eiro.

Papildu pārkāpumiem, kurus konstatējuši likumsargi, arī ar fotoradariem šajās 24 stundās ir fiksēts ļoti liels pārkāpumu skaits ­– 1377.

Lielākais aizvadītās diennakts fotoradara fiksētais ātrums pieder kādam automašīnas “Porsche” vadītājam, kurš uz autoceļa A13 brauca ar 162 km/h pie atļautā braukšanas ātruma 90km/h.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Valsts policija aicina ikvienu autovadītāju atcerēties, ka, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, samazinās autovadītāja spēja laikus reaģēt uz satiksmē notiekošu, kā arī atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, īpaši apdzīvotā vietā, rada lielu apdraudējumu apkārtējiem satiksmes dalībniekiem.

Lai gan “24 stundu ātruma kontroles maratons ir noslēdzies”, vēl līdz pat nedēļas beigām, 27. martam, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL organizētā akcija “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa”, kuras laikā visā valsts teritorijā Valsts policija īpaši pievērš uzmanību atļautā braukšanas ātruma kontrolei.