112
2022. gada 19. marts, 11:19

Apgāzās uz jumta un iešļūca daudzdzīvokļu mājas sētā. Satiksmes negadījumā Pārdaugavā gājis bojā "BMW" šoferis

Jauns.lv / LETA

Piektdien, ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā automašīnas vadītājs, informēja Valsts policijas pārstāvji.

Vakar ap plkst.12 Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, pēc sākotnējās informācijas automašīnas "BMW" vadītājs uzbrauca gaisa pārvada ceļa nožogojumam, nobrauca no ceļa braucamās daļas un transportlīdzeklis apgāzās.

Ceļu satiksmes negadījumā notikuma vietā bojā gāja automašīnas "BMW" vadītājs. Policija skaidro notikušā apstākļus.

"BMW", Kārla Ulmaņa gatvē uz pārvada, traucoties Pārdaugavas virzienā, uzņēma pamatīgu ātrumu un, tuvojoties nobrauktuvei no tilta, strauji pagriezās pa labi, uztriecās ietves apmalei un, pēc aculiecinieku teiktā, pat uzlidoja gaisā. Pēcāk spēkrats apgāzās uz jumta un iešļūca daudzdzīvokļu mājas sētā.

Kā stāsta tie, kas tobrīd bija negadījumam tuvumā, sākumā šķita, ka "BMW" tūlīt aizdegsies. Daudzi garāmbraucēji stājās ceļmalā un skrēja pie samīcītā auto, lai glābtu iekšā esošos cilvēkus.

foto: Ekrānuzņēmums
Apkārtējiem nācās uzturēt sarunu ar savainoto vīrieti, cik nu tas ir iespējams un gaidīt, kad atbrauks mediķi.

Kāds avārijas liecinieks stāsta, ka līdzcilvēki mēģinājuši atvērt durvis un piekļūt cietušajam, bet pašu spēkiem tas neizdevās – bija skaidrs, ka bez ugunsdzēsējiem un neatliekamās medicīniskās palīdzības cilvēkam neizdosies tikt klāt. Arī viņš kopā ar citiem cilvēkiem mēģinājis piepacelt mašīnu, lai palīdzētu tikt ārā vīrietim. “Personīgi neredzēju, bet viens cits vīrietis teica, ka cietušais esot pakustējies vai novaidējies,” stāsta negadījuma aculiecinieks, norādot, ka vīrietis spēkratā bija salocījies, taču varēja dabūt vaļā automašīnas aizmugurējās durvis.

Apkārtējiem nācās uzturēt sarunu ar savainoto vīrieti, cik nu tas ir iespējams un gaidīt, kad atbrauks mediķi. Ārsti piesteidzās teju vienlaikus ar ugunsdzēsējiem. Dienesti sadarbojās, glābēji palīdzēja cietušo “BMW” šoferi nogādāt mediķu rokās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) 2. daļas vada komandiera vietnieks Jurģis Lauks stāsta, ka, glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka nepieciešama palīdzība vieglajā spēkratā sēdošajam. Glābēji atvēra durvis, izvilka vīrieti ārā no auto, kurā, par laimi, viņš nebija iespiests, tāpēc nebija grūtību vīrieti izvilkt no auto salona. Cietušais nodots mediķiem tālākās palīdzības sniegšanai.

Mediķi veica vīrieša atdzīvināšanas pasākumus, proti, sirds masāžu, kas ilga aptuveni divdesmit minūtes, bet atgriezt pie dzīvības auto vadītāju tomēr neizdevās. Vairāk skatieties "Degpuntkā" sižetā.