foto: Juris Rozenbergs
"Viņi to nevēlas." Rīgas dome Ukrainas simboliku plānoja izvietot arī Uzvaras parkā
Sabiedrība
2022. gada 25. februāris, 20:14

"Viņi to nevēlas." Rīgas dome Ukrainas simboliku plānoja izvietot arī Uzvaras parkā

Jauns.lv / LETA

Rīgas dome Ukrainas simboliku plānoja izvietot arī Uzvaras parkā Pārdaugavā, sociālajos tīklos pauž Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Dome esot plānojusi, ka Ukrainas simbolika būs arī Uzvaras parkā Pārdaugavā. "No Ukrainas puses saņēmām nepārprotamu ziņu, ka viņi to nevēlas. Lūdzu izpratni," aicināja galvaspilsētas mērs.

Viņš sola, ka tuvākajās dienās pie Rīgas iestādēm pakāpeniski tiks izvietoti vairāki simti Ukrainas karogu.

Staķis arī uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi saglabāt mieru un kārtību gan sabiedrībā, gan pilsētā, tādēļ likuma pārkāpšana nav risinājums.

Aktīvisti tīra Uzvaras pieminekli, kurš apliets ar Ukrainas karoga krāsām

Jauns.lv piefiksēja, ka pie Uzvaras pieminekļa, kuru šorīt iedzīvotāji pamanīja apzīmētu un nolietu ar zilu un dzeltenu krāsu, paužot atbalstu ...

gallery icon

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) sākusi izmeklēšanu par kāda vīrieša rīcību, ar nelielu āmuru Rīgā bojājot pieminekli padomju karavīriem Uzvaras parkā.

VP pilnībā saprot iedzīvotāju vēlmi paust atbalstu Ukrainai, tomēr atkārtoti aicina iedzīvotājus to darīt, ievērojot likumu un neveicot pārkāpumus, aģentūra LETA noskaidroja VP.
Tāpat Uzvaras parkā esošais piemineklis aizvadītajā naktī ir apliets ar krāsām.

Dzeltena un zila krāsa uzlieta uz pieminekļa pakājē esošajiem gadskaitļiem, daļēji aplejot arī pie pieminekļa noliktos ziedus, bet citviet uz pieminekļa apmales ar līdzīgām krāsām uzkrāsots uzraksts "Slava Ukrainai!".