Sabiedrība
2022. gada 15. februāris, 13:55

VIDEO: pie Saeimas protestē Satversmes simtās jubilejas dienā

Jauns.lv

Šodien pulksten 12.00 netālu no Saeimas nama bija sapulcējušies aktīvisti, paužot kritiku par valdības un Saeimas darbu. Protesta akcijai izraudzīts simbolisks datums – 15. februāris, Latvijas Republikas Satversmes simtā jubileja.

Lai arī parasti protestētājus, vismaz saskaņota pasākuma gadījumā, pielaiž Saeimas tuvumā, šodien laukumu pie parlamenta ļoti cītīgi sargāja Valsts policija (VP) un Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Pie Saeimas protestē Satversmes simtās jubilejas dienā

Šodien pulksten 12.00 netālu no Saeimas nama bija sapulcējušies aktīvisti, paužot kritiku par valdības un Saeimas darbu. Protesta akcijai izraudzīts ...

gallery icon
41

Starp sanākušajiem vairāki apgalvoja, ka šodien pulcējas, lai svinētu valstij tik ļoti nozīmīgā dokumenta svētkus, taču pasākuma pamatdoma bija kritizēt pie varas esošos.

Kopumā bija sapulcējušies ap 50 cilvēku, protesta akcija noritēja bez starpgadījumiem vai konfliktsituācijām ar likumsargiem.

Zināms, ka runu saistībā ar šodien atklāto Satversmes simtās jubilejas gadu Saeimā pulksten 12.00 teica arī Valsts prezidents Egils Levits.