foto: Paula Čurkste/LETA
No amata atkāpusies "Rīgas namu" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika
Vineta Verika.
Sabiedrība
2022. gada 15. februāris, 13:18

No amata atkāpusies "Rīgas namu" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika

Jauns.lv / LETA

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Rīgas nami" (RN) valdes priekšsēdētāja Vineta Verika šodien paziņojusi par atkāpšanos no amata, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šodien uzņēmuma dalībnieku sapulcē pieņemts Verikas paziņojums un pagaidu valdes priekšsēdētājas amatā iecelta SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" valdes priekšsēdētāja Inga Cerbule. Kopš šī gada 27. janvāra RN pagaidu valdes loceklis ir Rīgas domes Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš.

Verika RN valdes priekšsēdētājas amatā strādāja kopš 2012. gada.

"Rīgas nami" ir Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība, kas dibināta 1989. gadā. Tās galvenie darbības virzieni ir Rīgas vēsturisko īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un apsaimniekošana, kā arī kultūras pasākumu nodrošināšana pasākumu centros Melngalvju namā, kinoteātrī "Splendid Palace" un Rīgas Kongresu namā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī Rīgas dome nolēma sākt RN, "Rīgas pilsētbūvnieka", SIA "Rīgas centrāltirgus" un SIA "Rīgas serviss" apvienošanu.

Šīs izmaiņas iniciētas ar vīziju, ka apvienošana dos ieguldījumu Rīgai un rīdziniekiem jau tuvākajā laikā - palielinot pilsētas ienākumus, samazinot apsaimniekošanas izdevumus un nosakot skaidrus spēles noteikumus biznesam un investīcijām.

Apvienošana stiprinās korporatīvo pārvaldību, ļaus izvedot efektīvāku administrāciju, ļaus īstenot vienotu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas sistēmu un veicinās ārpakalpojumu sniegšanu, cer pašvaldība.

RN apgrozījums 2020.gadā bija 3,59 miljoni eiro, bet zaudējumi 390 000 eiro.