Simtiem ļaužu vēro Hermaņa operas tiešraidi no Milānas opernama. FOTO
Lai redzētu, kas labs Alvim Hermanim sanācis Milānas opernamā, uz pirmizrādes tiešraidi Rīgā pulcējās vairāki simti operas mīļotāju.
Kultūra
2016. gada 8. decembris, 12:37

Simtiem ļaužu vēro Hermaņa operas tiešraidi no Milānas opernama. FOTO

Jauns.lv

Opernamā "La Scala" 7. decembra vakarā pirmizrādi piedzīvoja Alvja Hermaņa režisētā "Madama Butterfly". Vietējiem skatītājiem par prieku izrāde bija skatāma arī tiešraidē Rīgā, un tas notika kinoteātrī "Splendid Palace".

Jau krietnu laiku pirms izrādes ļaudis pulcējās kinoteātrī, lai varētu sekot Hermaņa jauniestudējuma tiešraidei no Milānas opernama. Tieši ar izrādi „Madama Butterfly” tika atklāt opernama jaunā sezona. „Splendid Palace” kuratore Daira Āboliņa bija ļoti priecīga par radušos iespēju Rīgas skatītājiem izrādīt pasaules līmeņa operas izrādi. Turklāt vēl kādu –Alvja Hermaņa veidotu izrādi vienā no prestižākajiem gada notikumiem operā.

„Opera uz lielā ekrāna, iespējams, ir labākais, ko mums radījušas jaunās tehnoloģijas. Tas garantē klātbūtnes efektu un iespēju šo mākslas darbu redzēt ne tikai kopplānā, bet arī tuvplānā. Pati sajūta, ka operas pirmizrādi skaties kopā ar publiku Eiropas vienā no spožākajiem opernamiem, ir kaut kas satraucošs. Mēs varam tikai iztēloties to pirmizrādes drudzi, kādu pārdzīvo „Madama Butterfly” jauniestudējuma režisors Alvis Hermanis un viņa radošā grupa, un justies lepni, ka tas ar mums visiem notiek,” sacīja Daira Āboliņa.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders