112
2022. gada 23. janvāris, 20:45

Sākts kriminālprocess par traģisko avāriju Ādažu novadā, kur pēc ietriekšanās metāla trosē bojā gāja policists

Jauns.lv

Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu par 21. janvārī notikušo traģisko avāriju Ādažu novadā, kur pēc ietriekšanās metāla trosē, ar kuru tobrīd no grāvja ticis vilkts laukā tur apgāzies autobuss, bojā gāja Ādažu novada pašvaldības likumsargs, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Jauns.lv jau ziņoja par notikumu virkni, kas beidzās ar traģisku cilvēka nāvi.

Piektdien, 21. janvārī, Ādažu novadā pie Gaujas tilta braukšanai nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ avarēja satiksmes autobuss. Pasažieri evakuējušies caur evakuācijas lūku, bet viena pasažiere stabilā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Grāvī iebraukušo autobusu izvilkt ieradās autoevakuators, kas izlaida kāpsli un nostiepa metāla troses. Darbi noritēja jau diennakts tumšajā laikā.

Pēc kāda laika no Rīgas puses braucoša automašīna "Škoda" ietriecās metāla trosēs un uzbrauca kādai personai.

Kā atklājās, tā bija Ādažu novada pašvaldības automašīna, kurā brauca divi policisti. Šoferis gāja bojā notikuma vietā. Otrs policists un vēl viens cietušais nogādāti slimnīcā.

Ādažu novada pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Gints Dzirkalis "Panorāmai" sīkākus notikušā apstākļus nekomentēja, jo Valsts policija šobrīd veic pastiprinātu izmeklēšanu.

"Mēs no savas puses veiksim iekšējo dienesta pārbaudi," pastāstīja Dzirkalis.