foto: LETA
"Cik stipri "jāmīl" cilvēki, lai šādi rīkotos?" Rīdziniece sašutusi par "Rīgas satiksmes" šofera rīcību
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2022. gada 13. janvāris, 16:43

"Cik stipri "jāmīl" cilvēki, lai šādi rīkotos?" Rīdziniece sašutusi par "Rīgas satiksmes" šofera rīcību

Jauns.lv

TV3 raidījuma "Bez Tabu" sūdzību dēlim ar nepatīkamu situāciju padalījusies Solvita. Sieviete pastāstīja par kādu "Rīgas satiksmes" sabiedriskā transporta vadītāju, kurš, pēc viņas domām, rīkojies ļoti nekorekti attiecībā pret jaunieti, kurš centās paspēt uz autobusu.

"Esmu sašutusi par "Rīgas satiksmes" 46. autobusa vadītāja rīcību. Jauns cilēks skrēja aiz autobusa krietnu gabalu, lai izmantotu iespēju ielēkt autobusā pēdējā brīdī, bet vadītājs vienkārši ņēma un aizvēra durvis tieši puisim deguna priekšā un aizbrauca.

Un nebija tā, ka šoferis puiku nepamanīja. Kā gan vajag "mīlēt" cilvēkus, lai tā rīkotos? Jautājums, vai šādi vadītāji tiešām drīkst pārvadāt cilvēkus?" raksta Solvita.

Kā noprotams no komentāriem, kuros tika apspriesta vadītāja rīcība, daudzi iedzīvotāji piedzīvojuši līdzīgas situācijas.

"Diemžēl mēs bieži ar to saskaramies. Man brīvdienās arī tā bija. Skrēju pakaļ autobusam, bet tas deguna priekšā aizvēra durvis un aizbrauca. Nākošais pēc stundas. Tas bija 31.autobuss."

Daži bija radikālāk noskaņoti: "Rīgā sabiedriskais transports ir zem katras kritikas. Šoferi šķērso krustojumus pie sarkanās gaismas, jo cenšas paspēt izbraukt pie mirgojoša "dzeltenā". Es uzskatu, ka sabiedriskajam un citam transportam pilsētā jānosaka ātruma ierobežojumi 40 kilometri stundā.

Ja tiek pārkāpti pieci kilometri stundā – sods 360 eiro, ja desmit – tad 900 eiro. Bet tiem, kuri pārvadā pasažierus sodam jābūt desmit reizes lielākam. (..)

Tas ir skarbi, bet iemācīs braukt ar tādu ātrumu, ko atļauj ceļa zīmes. Sabiedriskajam transportam jābūt "laipnam" uz ceļa un tad pret to arī būs "laipni". Ja redzat, ka cilvēks skrien, tad pagaidiet viņu.

Ja vadītājs redz, ka cilvēks cenšas paspēt un ielēkt transportā, bet viņam aizver durvis deguna priekšā, tad vajag sodīt ar 1000 eiro. Sabiedriskā transporta vadītājus vajag audzināt."

Tomēr ne visi piekrita šādam viedoklim: "Ja vadītājs gaidīs katru  pakaļ autobusam skrienošo un rāpojošo, tad viņam nebūs šī īsā pārtraukuma galapunktā pirms braukt kārtējo apli... Labāk paskatieties, kā brauc privātās automašīnas.

Un tas, ka autobuss pabeidz manevru pie sarkanās gaismas – tā arī jābūt, viņam jāpabeidz manevrs, ja jau atrodas krustojumā."