foto: Zane Bitere/LETA
Latvija šogad izceļas alkohola patēriņa un stipro pasu topos
Saskaņā ar OECD datiem Latvijā gada laikā uz vienu iedzīvotāju (15 gadi un vecāki) tiek pārdoti 12,9 litri alkohola (jaunākie pieejamie dati par 2019. gadu).
Sabiedrība
2022. gada 14. janvāris, 05:28

Latvija šogad izceļas alkohola patēriņa un stipro pasu topos

Jauns.lv

Visnotaļ rezultatīvs vairākos indeksos un mērījumos Latvijai izvērties aizvadītais gads.

ASV medijs CNN ziņo, ka saskaņā ar Londonā bāzēto pilsonības un dzīvesvietas konsultāciju firmu “Henley & Partners” Latvijas pase šogad ir 10. labākā pasaulē.

Šo vietu mēs dalām ar Igauniju un Slovēniju. Firmas pētījumā izmantoti Starptautiskās gaisa transporta asociācijas (IATA) dati, kas liecina, ka šobrīd ar Latvijas pasi var aizceļot uz 181 galamērķi bez vīzas.

Savukārt topa 1. vietu dala Japāna un Singapūra, kuru pases ļauj ceļot uz 192 galamērķiem.

Sliktākā pase šogad ir Afganistānas pilsoņu rokās. Dokuments saskaņā ar pētījumu atļauj paviesoties vien 26 galamērķos bez vīzas.

Nemieru un jaunas, ļoti apšaubāmas valdības nomocītā Afganistāna no pēdējās vietas paglābj Irāku, Sīriju un Pakistānu.

Gada izskaņā tika publicēti arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ievāktie dati par alkohola patēriņu starp pasaules valstīm.

Šeit Latvija ieņem stabilu pirmo vietu un nedala to ne ar vienu citu. Interesanti, ka aiz mums diezgan manāmi iepaliek tādas valstis kā Austrija un Čehija.

Ja konkrēti, tad saskaņā ar OECD datiem Latvijā gada laikā uz vienu iedzīvotāju (15 gadi un vecāki) tiek pārdoti 12,9 litri alkohola (jaunākie pieejamie dati par 2019. gadu).

Austrijā gadā uz vienu iedzīvotāju pārdoti 12,2 litri, bet Čehijā par litru mazāk – 11,9 litri.