foto: LETA
Rinkēvičs: "Šobrīd nopietni apgrūtināti telefona un interneta sakari ar Kazahstānu"
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Politika
2022. gada 5. janvāris, 14:13

Rinkēvičs: "Šobrīd nopietni apgrūtināti telefona un interneta sakari ar Kazahstānu"

Jauns.lv

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā vietnē "Twitter" ziņo, ka šobrīd ir nopietni apgrūtināti sakari ar Kazahstānu.

Ministrs norāda, ka Latvijas vēstniecības Nursultanā personāls ir drošībā.

"Esam centušies apzināt mūsu valstspiederīgos, vēlreiz nopietni aicinu tuvākajā laikā nedoties uz Kazahstānu," raksta Rinkēvičs.

Latvijas valstspiederīgie, kuriem šajā laikā ir nepieciešams doties uz Kazahstānu, aicināti reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Protesti, kas lika Kazahstānas valdībai piekāpties

Kazahstānas drošības struktūrām naktī uz trešdienu vairākos valsts reģionos izklīdinot masu protestu dalībniekus, aizturēti vairāk nekā 200 cilvēku, pavēstīja Iekšlietu ...

gallery icon

Jauns.lv jau ziņoja, ka no 5.janvāra līdz 19.janvārim Almati apgabalā, Almati pilsētā un Mangistau reģionā sakarā ar plašiem protestiem ir ieviesta ārkārtas situācija. Ārlietu ministrija aicina atturēties no nemieru skarto reģionu apmeklēšanas.

2.janvārī Kazahstānas rietumos sākās protesti pret gāzes cenu kāpumu, un to to dalībnieki arī pieprasīja, lai no politikas aiziet bijušais Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs.

Kad protesti sāka pārņemt arī citus reģionus, policija pilsētās pastiprināja drošības pasākumus, un vairākos reģionos izsludināts ārkārtas stāvoklis un komandantstunda.