Sabiedrība
2022. gada 1. janvāris, 22:31

Policija nepatīkami pārsteigta: kā Jaungada nakti aizvadīja svinētāji un atbildīgie dienesti?

Jauns.lv

Mediķi un ugunsdzēsēji ziņo, ka Jaunais gads sagaidīts salīdzinoši prātīgi. Policija gan ir nepatīkami pārsteigta par dzērājšoferu skaitu. Pieķerti 18 – lielākā daļa smagā reibumā – virs pusotras promiles, vēsta TV3 Ziņas.

Dejot aizliegts. Pie viena galda ne vairāk par četriem cilvēkiem. Jāsēž savā personalizētajā vietā. Kā tad izklaidēt viesus – Jaungada sagaidīšanas ballīšu atmosfēras radīšanā bāriem un restorāniem nācās būt radošiem, piemēram, spēlēt bingo.

Valdība ļāva jaungada naktī izklaides vietām strādāt bez darba laika ierobežojuma, jo lēmuma pieņemšanas brīdī Covid-19 izplatība un slimnīcās ievietoto cilvēku skaits bija nokrities.

Apmeklēt jaunā gada sagaidīšanas svinības bāru un restorānu iekštelpās drīkstēja tikai vakcinētie vai Covid-19 pārslimojušie.

Mediķi ar atvieglojumu saka – svētkos nebija smagu negadījumu. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) slimnīcā gan nogādāja trīs cilvēkus, kas cieta no pirotehnikas, piemēram, – petarde sprāgusi rokās, ielidojusi sejā.

Dzīvīga šī nakts arī Vecrīgā. Kādi gan bija vīlusies, ka biezās miglas dēļ krastmalā neredzēja salūtus, šaujamies no Rīgas visām pusēm. Izklaides vietu īpašnieki sākotnēji bija skeptiski, vai maz tiešām paši cilvēki līdz Vecrīgai atnāks.

Iespēju Jauno gadu svinēt bāru un restorānu iekštelpās izmantoja tiešām daudzi. Pat brīvu vietu vairs nav. Tie, kuriem vietas iekštelpās nepietika, ballējās Vecrīgas ielās. Vairāki bāri savas letes iznesa ārā. Un daļai apmeklētāju tieši tas arī patika mazāku epidemioloģisko risku dēļ.

Darbīga šī nakts Rīgas pašvaldības policijai. Tā devās bāriem pārbaudīt, vai iekštelpās atrodas kvadratūrai atļautais cilvēku skaits, vai viesiem ir personalizētās sēdvietas, vai viņiem ir kāds no sertifikātiem.

"Ja atbildīgā kluba persona nespēj novērst šo pārkāpumu, tad uzsākam procesu pret šo iestādi. Pārtraucam arī ballītes," norādīja Rīgas pašvaldības policijas inspektors Sandis Vinogradovs.