Saldus svētku rotā: pilskalnā - vēsturiskais stāsts; centrā gaismas rotas

Saldus pilskalnā gaismas instalācijās krāšņi iemirdzējies pilsētas vēsturiskais stāsts. Saldus ezerā ir piestājis burinieks, bet pašā pilskalnā mirdz skaistā, Saldus ...

gallery icon
2021. gada 23. decembris, 06:32

Staro Saldus: ezerā piestājis gaismas burinieks, bet pilskalnā iemirdzējusies vēsturiskā pils. FOTO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Saldus pilskalnā īsi pirms Ziemassvētkiem gaismas instalācijās krāšņi iemirdzējies pilsētas vēsturiskais stāsts. Saldus ezerā ir piestājis burinieks, bet pašā pilskalnā mirdz skaistā, Saldus ģerbonī atainotā pils! Tāpat arī pilsētas centrs ir iemirdzējies gaišā svētku rotā.

Saldū izvietoti īpaši gaismas objekti, kas atdzīvina pilsētas vēstures ainas, informē Saldus novada dome. Ezerā ir “piestājis” burinieks, bet pašā pilskalnā mirdz skaistā, Saldus ģerbonī atainotā pils. Saldus novada mērs Māris Zusts stāsta, ka visskaistākais skats, iestājoties krēslai, vērojams no “Pasaules malas” (pie pilsētas robežas, kas iezīmēta ar lielajiem burtiem “SALDUS”), kā arī no Saldus ezera pludmales.

Māris Zusts piebilst, ka izgaismotie objekti iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs apskatāmi līdz 2022. gada janvāra beigām.

foto: Saldus novada pašvaldība
Saldus pilskalnā atdzimis senais pilsētas vēsturiskais stāsts.

Tāpat Ziemassvētku laikā Saldus savu krāšņumu izrāda arī ar citiem gaismas objektiem – pilsētā iedegti daudz un dažādi svētku rotājumi, Oskara Kalpaka laukumā darbojas Gardumu un Labumu bodītes, un tur ir atvērts arī jauns Ziemassvētku namiņš “Terasē”, kur katru vakaru līdz pat 9. janvārim var sastapt Ziemassvētku rūķus, noskaitīt dzejolīti un iegūt kādu kārumu.