SIA „Rīgas nami” uzsāk pilsētas lielākās nelegālās būvgružu izgāztuves likvidēšanu
Jautājums par stingrāku būvgružu aprites pārraudzību un atkritumu pārvadātāju kontroli neilgi pirms Jāņiem tika skatīts arī Saeimas Vides un klimata apakškomisijā.
Runā Rīga
2015. gada 29. jūnijs, 15:04

SIA „Rīgas nami” uzsāk pilsētas lielākās nelegālās būvgružu izgāztuves likvidēšanu

Jauns.lv

Šonedēļ pēc SIA „Rīgas nami” pasūtījuma uzsāk šobrīd Rīgā apjomīgākās būvgružu izgāztuves likvidēšanas darbus. Pēc speciālistu aplēsēm, pērn ļaunprātīgu būvgružotāju izveidotās nelegālās izgāztuves apjoma novākšanai vēsturiskajā pilsētas lidlaukā „Spilve” būs nepieciešams ne mazāk kā 600 kravas mašīnas.

Atkritumu izvešanu, t.sk., paredzot arī to šķirošanu un pārstrādi, atbilstoši iepirkuma procedūras rezultātiem, veiks atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums „Clean R”. Piesārņotās 4100 m2 lielās teritorijas sakopšana pašvaldības uzņēmumam „Rīgas nami” izmaksās 50 000 EUR.

Jautājums par stingrāku būvgružu aprites pārraudzību un atkritumu pārvadātāju kontroli neilgi pirms Jāņiem tika skatīts arī Saeimas Vides un klimata apakškomisijā. „Ik gadu apkārtējā vidē nonāk līdz pat 100 tūkstošiem tonnu būvgružu. Tā vietā, lai tiktu nodoti pārstrādei vai nogādāti tuvākajā atkritumu poligonā, tie slepus tiek izgāzti mežos, pļavās un citās nomaļās vietās. Tas rada lielu postu Latvijas ekosistēmai, un vienlaikus slogu un milzīgus zaudējumus ikvienam zemes īpašniekam, kas pēc tam spiests par saviem personīgajiem līdzekļiem būvgružotāju izpostītās teritorijas sakopot”, apakškomisijas sēdē deputātiem uzsvēra SIA „Rīgas nami” valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.

Otrdien, 30.jūnijā plkst.12.00, lai pārrunātu veicamo darbu organizāciju, lidlauka „Spilve” teritoriju, Daugavgrīvas ielā 161, apmeklēs arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks, SIA „Rīgas nami” vadība un Clean R vadība.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto