112
2021. gada 11. decembris, 07:29

Blondīne piemēslo atkritumu konteineru, tukumnieci nelaiž pēc šņabja, Ogrē mistiski pazūd atslēgas: kriminālā province

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pamatīgās nepatikšanās iekūlusies kāda “bezpalīdzīga” kuldīdzniece, kura ieslēdzās savās mājās un izsauca ātro palīdzību. Mediķi, netiekot pie viltus vājinieces, savukārt lūdza policijas palīdzību. Ne mazākas problēmas sev sagādāja arī kāda tukumniece, kura policistus lūdza savaldīt savu dzīvesbiedru, kurš mīļoto sievieti nelaida pēc šmigas.

Vaiga sviedros strādājuši Bauskas novada pašvaldības policisti, kuriem nācās savaldīt gan pareizticīgo baznīcā trakojošu vīrieti, gan rūpēties par to, lai automašīnas ceļu nepiegružo ar dubļiem. Bija viņiem jāpiedzīvo arī kāds rūgtuma kauss – neizdevās noķert blondīni, kura atkritumu konteinerā nelikumīgi bija izmetusi gružu maisu.

Savukārt pašvaldības, lai izvairītos no problēmām un iespējamiem nelaimes gadījumiem, mudina lieki nenoslogot pašvaldības infrastruktūru. Jēkabpilī aicina neiet uz kapsētu, bet Ogrē kāziniekiem neiesaka pie tilta margām pieslēgt mīlestības apliecinājumus – slēdzenes, kuras nu pazudušas velns viņu zina kur.

Blondīne atkritumu konteineru piemēslo ar gružiem, auto uz ceļa veido dubļus, dzērājs traucē lielmocekli

foto: Vida Press
Bauskas pašvaldības policistiem tika uzdots neiespējamās misijas uzdevums – atrast blondīni, kas brauc ar automašīnu un atkritumu konteinerā izmet maisu ar sadzīves gružiem (foto – ilustratīva nozīme).

Bauskas pašvaldības policija vietvaras izdevumā “Bauskas Novada Vēstis” publicējusi atskaiti par pagājušajā mēnesī paveikto. Tā liecina, ka novembrī municipāļiem nācies izbraukt arī uz visnotaļ dīvainiem izsaukumiem un risināt savdabīgas problēmas. Lūk, tikai dažas ziņas no “asās hronikas”:

* 1. novembrī pulksten 9.36 Bauskas pašvaldības policijā saņemta informācija par to, ka Bauskā, Slimnīcas ielā, skaļi bļaustās vīrietis. Veiktas pārrunas, vīrietis tika nogādāts savā dzīves vietā.

* 2. novembrī pulksten 13.13 saņemta informācija par to, ka Codes pagastā uz lauka deg ugunskurs un dūmi jau otro dienu nāk uz tuvumā esošo māju. Noskaidrots, ka dedzināti bioloģiskie atkritumi. Veiktas pārrunas ar iesaistīto personu.

* 15. novembrī pulksten 13.17 saņemta informācija, ka Salātu ielā 24 no būvniecības objekta izbrauc kravas automašīnas, kas piegružo blakus esošo ceļa posmu ar dubļiem. Objekts apsekots. Veiktas pārrunas ar SIA „Gulbene” darbiniekiem un darba vadītāju. Ceļa posms tika sakopts.

* 23. novembrī pulksten 14.20 saņemta informācija, ka vīrietis alkohola reibumā traucē sabiedrisko kārtību un mieru Bauskas Svētā lielmocekļa Georgija pareizticīgo baznīcā. Persona nogādāta dzīves vietā.

* 24. novembrī pulksten 20.46 saņemts izsaukums uz adresi Bauskā - Rūpniecības ielā, kur izsaucēja netiek savā dzīvoklī, no iekšpuses durvis aizslēgtas, uz klauvējieniem neviens neatver. Pašvaldības policistiem, ierodoties notikuma vietā, izdevās pamodināt izsaucējas dzīves biedru, kuram ir dzirdes problēmas un kurš bija iemidzis.

* 28. novembrī pulksten 16.57 no Valsts policijas saņemta informācija, ka Bauskā, Pļavu ielā 2, pie daudzdzīvokļu mājas pagalmā bija piebraukusi vieglā automašīna, izkāpusi sieviete ar blondiem matiem, kura izņēmusi no automašīnas maisu ar sadzīves atkritumiem un to izmetusi sadzīves atkritumu konteinerā. Automašīnas valsts numura zīme tika norādīta nepareiza, tāpēc neizdevās noskaidrot vainīgo personu.

Tukumniece izsauc policistus, jo vīrs viņu nelaiž pēc šmigas

foto: Vida Press
Kādu tukumnieci līdz neprātam saniknoja viņas mīļotais vīrietis, kurš savu izredzēto nelaida uz veikalu pēc kārtējās alkohola devas (foto – ilustratīva nozīme).

“Neatkarīgās Tukuma Ziņas” vēsta par kādu “nelaimīgu” sievu, kuru vīrs nelaida uz bodi pēc kārtējās alkohola pudeles. Saniknotā dāma izsauca policistus, lai viņi beidzot “despotisko” vīru vestu pie prāta, bet rezultātā pati iedzīvojās nepatikšanās:

“Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka Tukumā kādā dzīvoklī notiek ģimenes konflikts. Ierodoties norādītajā adresē, noskaidrots, ka sieviete dienas laikā lietojusi alkoholiskos dzērienus un vakarā vēlējusies doties iegādāties tā papildinājumu, bet viņas dzīvesbiedrs centies sievu no šī soļa atrunāt, tāpēc sieviete izsaukusi policistus.

Uzklausot abas personas, likumsargi pieņēma lēmumu, ka nav noticis likumpārkāpums un sieviete apzināti nepamatoti izsaukusi policiju. Par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un sievietei piemērots naudas sods 35 eiro apmērā.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka nepamatota speciālo dienestu izsaukšana kavē sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, likumpārkāpumu novēršanu un palīdzības sniegšanu personām, kuras nokļuvušas ārkārtējā situācijā. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti dodas uz šādiem viltus izsaukumiem, cituviet cilvēkiem ir apdraudējums veselībai un dzīvībai, un palīdzības kavēšanās var būt pat letāla.”

“Bezpalīdzīga” kuldīdzniece iekuļas nepatikšanās ar ātro palīdzību un policiju

Nelāgi pajokojusi arī kāda kuldīdzniece, kura tēloja bezpalīdzīgu būtni un izsauca operatīvos dienestus, kuriem nācās viņu vest pie prāta. Laikraksts “Kurzemnieks” vēsta:

“7. decembrī Valsts policija saņēma zvanu no mediķiem, ka kādā dzīvoklī Kuldīgā bezpalīdzīgā stāvoklī atrodoties sieviete, kurai nodarīti miesas bojājumi. Kad policija ieradās, to sagaidīja mediķi, kuri nevarēja sētā iekļūt, jo vārtiem priekšā bija aizslēgta ķēde. Kad likumsargi un mediķi tomēr iekļuva, ēkā atradās divi cilvēki, un sieviete, kura zvanīja, atzinās, ka tas bijis tikai joks.

Tas viņai maksās gana nopietnas nepatikšanas, jo sākts administratīvais process par viltus izsaukumu.”

Ogrē mistiski pazūd mīlestības slēdzenes

foto: Ogres novada pašvaldība
No Latvijā garākā lokveida gājēju tilta margām pār Ogres upi pazudušas kāzinieku savulaik pieslēgtās “mīlestības atslēgas”, un neviens nevar pateikt, kur tās palikušas.

Ogres mīlnieki un laulāto pāri vairs nevar atrast savas slēdzenes, kuras savulaik piestiprinājuši pie tā dēvētā Līkā jeb Latvijā garākā lokveida tipa tilta pāri Ogres upei, kas kopš 1966. gada savieno pilsētas centrālo daļu ar Pārogri. Daudzi jaunlaulātie savā kāzu dienā pie šī tilta margām bija iecienījuši piestiprināt slēdzenes – kā mīlestības un stipras laulības simbolu. Bet nu šīs atslēgas mistiski ir pazudušas. Novada mājaslapā rakstīts:

“Pēdējā laikā ir bijuši gadījumi, kad gan novada pašvaldībā, gan SIA “Ogres namsaimnieks” vēršas cilvēki ar jautājumu, kur viņi varētu saņemt savas slēdzenes, ko savulaik pieslēguši pie gājēju tilta margām, bet šobrīd tur to vairs neesot. 

Tā kā gājēju tilts ir pašvaldības īpašums, tā remonta laikā būves konstrukcijas ir nepieciešams atbrīvot no visa liekā, kas uz tām atrodas, arī slēdzenēm, taču pēdējā laikā remontdarbi šajā objektā nav notikuši. Pašvaldība informē, ka ne SIA “Ogres namsaimnieks”, ne kāda cita novada pašvaldības iestāde nav veikusi pie gājēju tilta margām piestiprināto slēdzeņu noņemšanu, kā arī neuzņemas atbildību par tur novieto slēdzeņu sargāšanu.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un neizmantot pār Ogres upi uzbūvēto tiltu margas atslēgu pieslēgšanai, lai to pazušanas gadījumā nebūtu jāpiedzīvo nepatīkami mirkļi. Jāatgādina, ka slēdzenes ar savu svaru noslogo tilta margas, pasliktina tiltu konstrukcijas un bojā margu aizsargpārklājumu.”

Lai mīlniekus atturētu no savu “nesaraujamo saišu” simbola pieslēgšanas tam nepiemērotās vietās, pašvaldība pie gājēju tilta – gan Krasta ielas, gan Jāņa Čakstes prospekta pusē – izvietojusi zīmes “Mīlestībai jā! Slēdzenēm nē!”.

Vietvara informē, ka iecerējusi pilsētā izveidot īpašu vietu, kur pāri, kas savas mīlestības slēdzenes vēlas novietot publiskā telpā, to varētu izdarīt. Kamēr tā vēl nav ierīkota, Ogres mīlas pāriem, pēc visa spriežot, ar savu publisko mīlestības izrādīšanu jāpagaida.

Atrašanās Jēkabpils kapos var būt dzīvībai bīstama

foto: Jēkabpils novada pašvaldība
Jēkabpils kapsētu priedēm no lielā sniega smaguma sākuši lūzt zari, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt kapus, lai tajos nepaliktu uz visiem laikiem.

Jēkabpils kapu apsaimniekotājs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” brīdina, ka kapu teritorijā šobrīd atrasties var būt bīstami, un lūdz cilvēkus ievērot visus drošības pasākumus.

“Sakarā ar to, ka sniega sega Jēkabpils pilsētā vietām nu jau sasniegusi pat 30 cm biezumu, sniegs ir ļoti pārslogojis arī koku zarus. Kapu teritorijā esošajām priedēm šajos laikapstākļos sākuši lūzt zari, tāpēc atrašanās kapos ir bīstama. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un uzmanīgiem,” šāds brīdinājums publicēts novada domes mājaslapā.