foto: Edijs Pālens/LETA
Meklēs risinājumus āra tirdziņu organizēšanai
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā.
Politika
2021. gada 16. novembris, 15:48

Meklēs risinājumus āra tirdziņu organizēšanai

Jauns.lv / LETA

Ekonomikas ministrija (EM) meklēs risinājumus āra tirdziņu organizēšanai, otrdien valdības sēdē apstiprināja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Viņš norādīja, ka būtu ļoti svarīgi šādus risinājumus rast, jo tieši decembris parasti ir laiks, kad amatnieki var notirgot visa gada laikā sagatavotās preces.

Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas (OVG) vadītājs Jānis Citskovskis atzīmēja, ka par šo problēmu pirmdien, 15. novembrī, OVG formātā jau diskutēts, un grupa vienojusies uzticēt EM sagatavot vairākus risinājumus, kas pēcāk vēlreiz tiktu izskatīti OVG.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pauda cerību, ka par šo jautājumu arī valdība varētu lemt jau nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

Ar valdības rīkojumu paredzēts, ka laikā līdz nākamā gada 11. janvārim aizliegta organizēta ielu tirdzniecības organizēšana, tostarp Ziemassvētku tirdziņi.