foto: REUTERS/SCANPIX
Reģionālajās slimnīcās joprojām saglabājas augsta Covid-19 reanimācijas gultu noslodze
Covid-19 pacients intensīvajā aprūpē.
Sabiedrība
2021. gada 16. novembris, 11:46

Reģionālajās slimnīcās joprojām saglabājas augsta Covid-19 reanimācijas gultu noslodze

Jauns.lv / LETA

Atsevišķās slimnīcās joprojām saglabājas augsta Covid-19 pacientiem paredzēto reanimācijas gultu noslodze, liecina Veselības ministrijas otrdienas valdības sēdei apkopotā informācija.

Nedēļas sākumā Latvijas slimnīcās bija aizņemti 60% no gultām, kas pielāgotas Covid-19 pacientiem. Savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze bija 61%.

Vienlaikus vairākās slimnīcās aizņemtas visas reanimācijas gultas, kas atklātas Covid-19 pacientiem. Šāda situācija pirmdien bija Balvu un Tukuma slimnīcā.

Augsta noslodze ir arī Jēkabpils, Liepājas slimnīcā un Paula Stradiņu klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS), pārsniedzot 80%.

Vienlaikus vairākās slimnīcās, tostarp PSKUS, Jūrmalas slimnīcā, Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē un citviet, augsta noslodze saglabājas arī gultasvietās, kas paredzētas vidēji smagiem Covid-19 pacientiem.

Vērtējot pa reģioniem, pašlaik situācija ar Covid-19 gultu noslodzi slimnīcās ir teju izlīdzinājusies, Rīgas, Zemgales un Latgales plānošanas reģionos sasniedzot 63%. Vidzemē aizņemti 53%, bet Kurzemē 46% ar Covid-19 sasirgušajiem slimniekiem paredzēto gultasvietu.

Pirmdien Slimību profilakses un kontroles centrs ziņoja, ka pēdējās 12 dienās par 7,9% samazinājies arī stacionēto pacientu skaits. Tādējādi vidēji dienā slimnīcās nonāk 119 cilvēku.

Vienlaikus par 6,6% slimnīcās pieaudzis pacientu skaits, kuriem slimība norit smagi. Kopumā no visiem Covid-19 pacientiem slimnīcās smaga slimības gaita bija 16,3%.