foto: LETA
Nedēļas nogalē pie Aizkraukles no Daugavas izcelts bojāgājis cilvēks
Sabiedrība
2021. gada 15. novembris, 08:25

Nedēļas nogalē pie Aizkraukles no Daugavas izcelts bojāgājis cilvēks

Jauns.lv / LETA

Nedēļas nogalē pie Aizkraukles no Daugavas izcelts bojāgājis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bojāgājušais nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdienas naktī VUGD saņemta informācija, ka Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā piektdienas rītā divi cilvēki bija devušies makšķerēt ar laivu Daugavā, bet vēl nebija atgriezušies un nebija sazvanāmi. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja upi, bet cilvēki netika atrasti. Sestdienas rītā meklēšanas darbi turpinājās un viens bojāgājušais tika atrasts upes krastā.

Svētdien upes pārmeklēšana turpinājās, bet otrs iespējamais bojāgājušais netika atrasts. Notikuma vietā strādāja arī VP, pašvaldības policijas darbinieki un iedzīvotāji.

Vakar pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Tallinas ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega televizors un sadzīves priekšmeti 20 kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Savukārt ap plkst. 12.30 ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Augusta Deglava ielu Rīgā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas elektriskās plīts dega ēdiens. Ugunsdzēsēji pamodināja un izveda no piedūmotā dzīvokļa vienu cilvēku. Arī šajā mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Sestdien ap plkst.13 tika saņemts izsaukums uz Eduarda Smiļģa ielu Rīgā, kur no piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvokļa loga cēlās dūmi un dzīvoklī dega dīvāns. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Ugunsgrēks izcēlās neuzmanīgas smēķēšanas dēļ. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.