Sabiedrība
2021. gada 14. oktobris, 08:46

Pie Saeimas protestē pret "piespiedu vakcināciju" - ierodas arī VUGD darbinieki

Jauns.lv / LETA

Kā ierasts, arī šogad finanšu ministrs Jānis Reirs no Finanšu ministrijas (FM) ēkas līdz Latvijas Republikas parlamentam nesa nākamā gada budžeta portfeli. Ceļā viņus sagaidīja žurnālisti un daži aktīvisti, kuri nodēvēja to par koka zāģi Latvijas budžetā. Vēlāk pie Saiemas nama sāka pulcēties protestētāji, kuri pauž savu neapmierinātību ar piespiedu vakcināciju. Protestētāju vidū bija desmiti ugunsdzēsēju, kā arī vairāk nekā100 viņu atbalstītāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairāki desmiti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku šorīt īsu brīdi pie parlamenta protestēja pret prasību publiskajā sektorā strādājošajiem obligāti vakcinēties. Viņiem pievienojās vēl apmēram 100 cilvēki, kuri pie Saeimas palika arī pēc ugunsdzēsēju aiziešanas.

Pie Saeimas protestē pret "piespiedu vakcināciju" - ierodas arī VUGD darbinieki

Pie Saeimas pulcējušies daži desmiti ugunsdzēsēju, kā arī vairāk nekā 100 viņu atbalstītāji, lai protestētu pret noteikto vakcinācijas pret Covid-19 ...

gallery icon
180

Portāls Jauns.lv novēroja, ka protestētāju vidū ir arī VUGD darbinieki. Sanākušie aplausu pavadībā sauc "varoņi". Starp viņiem redzams arī Ainārs Šlesers un Jānis Pļaviņš.

Kādai sievietei ir plakāts ar uzrakstu "Stop vakcīna!", uz kāda cita plakāta ir teksts ""Nē!" cilvēku šķirošanai vakcinētajos un personās bez tiesībām". Dažiem protestētājiem ir Latvijas karogi, viens cilvēks ieradies ar kaklā pakārtu zvanu. Cilvēki izkliedz prasības pēc "brīvības".

Klātesošie izmanto iespēju uzrunāt deputātus, paužot neapmierinātību pret Saeimā ienākošajiem koalīcijas politiķiem. Atsevišķi opozīcijas deputāti sarunājas ar protestētājiem.

foto: Juris Rozenbergs
VUGD darbinieki protestēja pret piespiedu vakcinēšanos.

Ap 20 policistiem novēro notiekošo. Policijas mašīna lēnām brauc garām protestētājiem, un policija brīdina, ka šī ir nelikumīga pulcēšanās, lūdzot ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Aktīvisti skandē dziesmu par pandēmijas noliegšanu.

Vēlāk sanākušie ļaudis sāka izklīst, prom devušies arī VUGD darbinieki, kuri pauda nevēlēšanos vakcinēties, lai turpinātu darbu.

Saskaņā ar pagājušās piektdienas valdības lēmumu - kamēr norit vakcinācijas process un vakcīnas iedarbība nav spēkā, nodarbinātajam no šī gada 13.oktobra ir pienākums regulāri veikt Covid-19 testus. Līdz 19.oktobrim derīgi ir antigēnu testu negatīvs rezultāts, kas ir ne vecāks par 72 stundām, bet līdz 20.oktobrim - derīgi ir tikai laboratoriski apstiprināti negatīvi testa rezultāti, ko apliecina ar sertifikātu.

foto: Ekrānuzņēmums

Savukārt, ja nodarbinātais vakcināciju nav sācis vai pabeidzis līdz 15.novembrim, darba devējs nodarbināto atstādina no darba pienākumu veikšanas.

Saskaņā ar valdības lēmumu, valsts, pašvaldību iestādēs un valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās visiem nodarbinātajiem jābūt vakcinētiem līdz 15.novembrim neatkarīgi no nodarbināto darba pienākumu pildīšanas veida - attālināti vai klātienē.

Valdības lēmumā par ārkārtējo situāciju teikts, ka bez derīga vakcinēšanās vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāta uzrādīšanas var pulcēties privātos pasākumos un miermīlīgas pulcēšanās brīvības izpausmēs - sapulcēs, gājienos un piketos, ja ārtelpās pulcējas ne vairāk kā 20 personas.

Normatīvie akti paredz, ka par pandēmijas ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var piemērot administratīvo sodu no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās